Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

V nórskej hokejovej nominácii aj Zuccarello-Aasen a Thoresen

Nóri sa budú v Soči snažiť vylepšiť desiatu priečku zo ZOH 2010.

Oslo 7. januára (TASR) - Tréner nórskej hokejovej reprezentácie Roy Johansen oznámil v utorok konečnú 25-člennú nomináciu na ZOH 2014 v Soči, v ktorej figuruje aj jeden hráč z NHL - útočník Mats Zuccarello-Aasen z New Yorku Rangers. V útoku sa bude Johansen spoliehať aj na Patricka Thoresena z Petrohradu, s 18 bodmi druhého najproduktívnejšieho hráča MS 2012.

Nóri sa budú v Soči snažiť vylepšiť desiatu priečku zo ZOH 2010. V záverečnom kádri je až 13 hokejistov, ktorí sa pred štyrmi rokmi predstavili vo Vancouveri.

Severania otvoria svoje účinkovanie na ZOH 2014 13. februára súbojom s obhajcom titulu Kanadou, v základnej B-skupine sa stretnú ešte s Fínskom (14. februára) a Rakúskom (16. februára).

Konečná nominácia Nórska na ZOH v Soči:

brankári - Lars Haugen (Dinamo Minsk, Biel./KHL), Lars Volden (Espoo Blues, Fín.), Steffen Söberg (Valerenga Oslo)

obrancovia - Alexander Bonsaksen, Daniel Sörvik (obaja Valerenga Oslo), Jonas Holös (Lokomotiv Jaroslavľ, Rus./KHL), Henrik Solberg (Stavanger Oilers), Ole-Kristian Tollefsen (BK Färjestad, Švéd.), Mats Trygg (Lörenskog), Henrik Ödegaard (Missouri Mavericks, USA/CHL)

útočníci - Morten Ask, Sondre Olden (obaja Valerenga Oslo), Anders Bastiansen, Marius Holtet, Martin Röymark (všetci BK Färjestad, Švéd.), Robin Dahlström (Örebro HK, Švéd.), Kristian Forsberg, Per-Age Skröder (obaja MODO Örnsköldsvik, Švéd.), Mads Hansen (Storhamar Dragons), Ken Andre Olimb (DEG Düsseldorf, Nem.), Mathis Olimb, Mats Rosseli Olsen (obaja Frölunda, Švéd.), Niklas Roest (BIK Karlskoga, Šv
éd.-II), Patrick Thoresen (SKA Petrohrad, Rus./KHL), Mats Zuccarello-Aasen (New York Rangers, USA/NHL)