Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

NOVINKY Z NHL: Heatley sa na rok upísal káčerom z Anaheimu

Dany Heatley Foto: TASR/AP

Podľa agentúry Reuters má kontrakt hodnotu 1 milión dolárov, čo znamená, že si 33-ročný krídelník oproti predošlému obdobiu výrazne platovo pohorší.

Anaheim 10. júla (TASR) - Dany Heatley má šancu oživiť svoju upadajúcu hokejovú kariéru v Anaheime. Skúsený kanadský útočník v stredu podpísal ako neobmedzený voľný hráč s vedením Ducks ročnú zmluvu. Informoval o tom oficiálny webový portál NHL.

Podľa agentúry Reuters má kontrakt hodnotu 1 milión dolárov, čo znamená, že si 33-ročný krídelník oproti predošlému obdobiu výrazne platovo pohorší. Heatley strávil uplynulé tri sezóny v Minnesote, kde zarábal v priemere 7,5 milióna USD. V minulom ročníku poberal plat 5 miliónov dolárov. Okrem Wild obliekal v minulosti v profilige aj dresy Atlanty, Ottawy a San Jose.

Heatleyho produktivita išla v uplynulých rokoch prudko dole. Dvojnásobný účastník ZOH a olympijský víťaz z Vancouveru 2010, ktorý počas svojej kariéry dvakrát pokoril 50-gólovú hranicu, zaznamenal v minulej sezóne v 76 zápasoch základnej časti NHL iba 28 bodov za 12 gólov a 16 asistencií. V 11 štartoch v play off pridal šesť bodov (1+5).

Brankár Schneider sa dohodol s Devils na predĺžení zmluvy

Brankár New Jersey Devils Cory Schneider
Foto: TASR/AP
Vedenie klubu zámorskej hokejovej NHL New Jersey Devils sa dohodlo so svojou brankárskou jednotkou Corym Schneiderom na novej dlhodobej zmluve. Jej detaily "diabli" nezverejnili, no podľa informácií Bergen Record má sedemročný kontrakt celkovú hodnotu 42 miliónov dolárov. Ročne si tak Schneider v priemere zarobí 6 miliónov USD.

Nová zmluva začne plynúť od budúceho roku, tá súčasná Američanovi vyprší po konci nastávajúcej sezóny. Dvadsaťosemročný Schneider prišiel do New Jersey vlani v lete výmenou z Vancouveru a postupne vytlačil legendárneho Martina Brodeura z postu brankárskej jednotky Devils. Svoj tím priviedol v uplynulej sezóne k 16-tim víťazstvám (z toho tri shutouty), pričom zaznamenal výborný priemer 1,97 gólu na zápas a úspešnosť zásahov 92,1 percenta.