Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Popradčania vykorčuľovali na ľad s Krotákom i Dávidom Bondrom

Na snímke hokejisti HK Poprad sa rozcvičujú pred prvým tréningom na ľade 21. júla 2014 na Zimnom štadióne v Poprade. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Popradčania odštartujú hernú prípravu v piatok 1. augusta domácim zápasom proti MHK 32 Liptovský Mikuláš.

Poprad 21. júla (TASR) - Hokejisti HK Poprad v pondelok začali s prípravou na ľade, pričom trénerovi Milanovi Jančuškovi sa hlásilo 25 hráčov a traja brankári. Medzi korčuľujúcimi sa objavil i Dávid Bondra - syn majstra sveta z roku 2002 Petra Bondru. Na úvodnom zraze nechýbal ani Arne Kroták, ktorý sa zapojil aj do predchádzajúceho bloku prípravy. Popradčania využívali priestory popradského štadióna aj v rámci prípravy na suchu, kde zdokonaľovali predovšetkým silu, výbušnosť a kondíciu.

"Som spokojný s touto časťou prípravy. Nemohli v nej byť zapojení všetci hráči, ktorí budú za nás hrať, keďže je na Slovensku taká situácia, aká je. Do poslednej chvíle niektorí hráči čakajú, či im vyjde nejaký angažmán alebo nie. Preto je na škodu, že nemôžeme mať mužstvo pokope už v prípravnom období. Za spoločnou prípravou si stojím, tí, čo sa pripravujú individuálne, nemajú šancu odtrénovať v takom objeme ako v spoločnej príprave. Využívali sme aj okolie Popradu, boli sme na túre v Tatrách," uviedol pre TASR Jančuška a na margo prítomnosti Dávida Bondru poznamenal: "Uvidíme, ako sa to vyvinie a v akom stave bude, najmä po hernej stránke. Bude na Dávidovi, ako sa toho zhostí a či bude schopný výkonnostne obstáť. Existuje možnosť, že by nastúpil v popradskom drese, všetko však záleží na ňom."



Popradský kouč na prvom tréningu na ľade nemohol počítať s päticou opôr z uplynulej sezóny. Už tradične sa pod jeho taktovkou hráči zamerali na základné hokejové cvičenia, s cieľom privyknúť si na pohyby v korčuliach, prácu s hokejkou a celkovo hokejový výstroj. "V porovnaní s minulou sezónou za nás určite nebude hrať brankár Masalskis, ktorý smeruje do KHL. Taktiež Lotyš Štals, ktorý podpísal Karlovým Varom. Mlynarovič s Bellušom nabrali smer Kazachstan a Lapšanský bude pôsobiť v Košiciach," konštatoval popradský lodivod.



Jančuška sa naďalej bude môcť spoliehať na popradskú ikonu v osobe Krotáka, na ktorého pomoc sa bude spoliehať nielen na ľade, no s určitosťou zužitkuje i jeho bohaté hokejové skúsenosti pri nacvičovaní rôznych herných situácií. "Pôjdeme do veľkého objemu, to znamená posilňovňa, ľad, ľad. Dá sa povedať, že trojfázová záťaž. Čakajú nás prípravné zápasy i Tatranský pohár a turnaj vo Švajčiarsku. Máme dostatok prípravných zápasov, dostatok priestoru a času, aby sme spoznali nových hráčov. Počas tohto obdobia, až do začiatku extraligy, vlastne aj počas nej, budeme to mužstvo formovať, aby sme boli dostatočne silní na všetkých postoch. Teraz hovoriť o nejakých konkrétnych menách, je veľmi predčasné. Všetko ukáže čas," dodal Jančuška.

Popradčania odštartujú hernú prípravu v piatok 1. augusta domácim zápasom proti MHK 32 Liptovský Mikuláš. Už tradične budú organizátormi Tatranského pohára (21. - 23. augusta) za účasti SC Miercurea Ciuc (Rum.), HC Steelers Kapfenberg (Rak.) a reprezentácie Slovenska do 20 rokov. Hernú prípravu zakončia na ľade Martina v piatok 5. septembra.



Plán prípravných stretnutí:

piatok 1. augusta: HK Poprad - MHK 32 Liptovský Mikuláš /17.00/
utorok 5. augusta: HK Poprad - MHC Martin /17.00/
piatok 8. augusta: HK Poprad - MsHK Žilina /17.00/
utorok 12. augusta: HC 46 Bardejov - HK Poprad /18.00/
štvrtok 14. augusta: HK Poprad - HK Dukla Michalovce /17.00/
piatok 15. augusta: HK Poprad - HC 46 Bardejov /17.00/
pondelok 18. augusta: HK Poprad - HC'05 Banská Bystrica /17.00/
21. - 23. augusta: Tatranský pohár (67. ročník/Poprad)
štvrtok 21. augusta: HK Poprad - SC Miercurea Ciuc (Rum.) /18.00/
piatok 22. augusta: HK Poprad - HC Steelers Kapfenberg (Rak.) /18.00/
sobota 23. augusta: HK Poprad - Slovensko "20" /18.00/
utorok 26. augusta: HC La Chaux-de-Fonds (Švaj.) - HK Poprad /20.00/
štvrtok 28. augusta: HC Lausanne (Švaj.) - HK Poprad /20.15/
piatok 5. septembra: MHC Martin - HK Poprad /17.00/