Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Hokej

Rada SZĽH rozdávala ocenenia, Fair-Play pre Lelkeša

Na snímke trojica najlepších hráčov hokejovej ligy 2013/2014. Zľava najlepší strelec Tomáš Hrčina, brankár Miroslav Hála a obranca Martin Ivičič. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Vo štvrtok ocenili aj najlepších hráčov na jednotlivých postoch uplynulého ročníka I. hokejovej ligy.

Bratislava 26. júna (TASR) - Štvrtkovú Radu Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) otvoril slávnostný program, počas ktorého ocenili najlepších v mládežníckych kategóriách, medzi ženami i v uplynulom ročníku I. hokejovej ligy. Cenu Fair-Play - Cenu Michala Polóniho si prevzal Richard Lelkeš.

Cenu Karola Faka pre najproduktívnejšieho hráča extraligy dorastu po základnej časti súťaže získal Lukáš Žiak. Šestnásťročný útočník MHk 32 Liptovský Mikuláš nazbieral v 40 zápasov 82 bodov za 36 gólov a 46 asistencií. Cena Dušana Pašeka pre najlepšieho strelca Extraligy juniorov po základnej časti pripadla do rúk Denisovi Markušovi. Dvadsaťročný útočník HC Košice strelil v 44 dueloch 34 gólov (celkovo dosiahol 79 bodov). "Ďakujem za toto ocenenie. Mojimi vzormi sú zo Slovákov Marián Gáborík a najviac asi Jevgenij Malkin," povedal po prevzatí ocenenia.

Najlepšou hokejistkou uplynulej sezóny sa stala brankárka Zuzana Tomčíková. V uplynulom ročníku hrala v ruskom tíme Tornado Moskovská oblasť, s ktorým obhájila titul v Európskom pohári majsteriek. Kam budú smerovať jej ďalšie kroky, zatiaľ neprezradila: "Momentálne ešte neviem, kde budem hrať, ale priorita je Rusko," uviedla.

Najlepší brankári

Zo zasadnutia Rady Slovenského zväzu ľadového hokeja 26. júna 2014 v Bratislave, na ktorej vyhodnotili uplynulú sezónu a ocenili najlepších hokejistov dorastu, žien a prvej hokejovej ligy. Na snímke prezident SZĽH hokeja Igor Nemeček.
Foto: TASR/Pavel Neubauer
Vo štvrtok ocenili aj najlepších hráčov na jednotlivých postoch uplynulého ročníka I. hokejovej ligy. Medzi brankármi triumfoval Miroslav Hála z HK Trnava, v druhej najvyššej súťaži odohral 53 zápasov, v ktorých dosiahol priemer 2,17 gólu na zápas a 93,19-percentnú úspešnosť zákrokov. Najlepším obrancom sa stal Martin Ivičič z HC Dukla Senica a útočníkom Igor Halás z Prešova. Najproduktívnejším hráčom 1. HL po základnej časti bol Tomáš Hričina. Kanonier HK 46 Bardejov dosiahol v 44 stretnutiach 65 kanadských bodov (22+43).

Cenu Fair-Play - Cenu Michala Polóniho dostal Richard Lelkeš z HK Nitra, ktorý v 6. finálovom zápase play off extraligy proti HC Košice upozornil rozhodcu Petra Jonáka, že on zasiahol hokejkou do tváre spoluhráča Petra Ordzovenského. Arbiter pritom po súboji Ordzovenského s Petrom Sojčíkom zdvihol pravicu a chcel vylúčiť hráča Košíc za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou. "Rozhodca hneď zdvihol ruku a vedel som, že príde k vylúčeniu. Neváhal som a hneď som mu naznačil, že ide o moju hokejku. Potľapkal ma po ramene a išiel opraviť svoj verdikt," uviedol dvadsaťsedemročný útočník. "Mohli sme hrať presilovku. Niektorí spoluhráči si ani nevšimli, čo sa stalo, videli to až po zápase v novinách, ale všetci mi to kvitovali," dodal.


Ocenenia:

EXTRALIGA DORASTU 2013/2014 - Cena Karola Faka pre najproduktívnejšieho hráča Transpetrol extraligy dorastu po základnej časti súťaže: Lukáš ŽIAK (MHk 32 Liptovský Mikuláš), 40 zápasov (36 gólov + 46 asistencií = 82 bodov)

EXTRALIGA JUNIOROV 2013/2014 - Cena Dušana Pašeka pre najlepšieho strelca Extraligy juniorov po základnej časti: Denis MARKUŠ (HC Košice), 34 gólov v 44 zápasoch (spolu 79 bodov)

I. HOKEJOVÁ LIGA SR 2013/2014 - Najlepší hráči podľa postov: brankár: Miroslav HÁLA (HK Trnava), obranca: Martin IVIČIČ (HC Dukla Senica), útočník: Igor HALÁS (HC Prešov), najproduktívnejší hráč 1 . HL SR (po základnej časti): Tomáš HRIČINA (HK 46 Bardejov) za 65 kanadských bodov (22 gólov a 43 asistencií) v 44 zápasoch

NAJLEPŠIA HOKEJISTKA SR 2013/2014: Zuzana TOMČíKOVÁ (brankárka Tornado Moskovská oblasť, Rusko) - obhájila titul v Európskom pohári majsteriek

CENA FAIR PLAY - CENA MICHALA POLÓNIHO: Richardovi LELKEŠOVi, hráčovi HK Nitra, ktorý v 6. finálovom zápase play off extraligy proti HC Košice upozornil rozhodcu Petra Jonáka, že on zasiahol hokejkou do tváre spoluhráča Petra Ordzovenského. Arbiter pritom po súboji Ordzovenského s Petrom Sojčíkom zdvihol pravicu a chcel vylúčiť hráča Košíc za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.