Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Šatan si počká na Kohúta, o kandidatúre na šéfa zväzu bude debatovať

Na archívnej snímke vpravo generálny manažér reprezentácii SR Miroslav Šatan a vľavo prezident SZĽH Miroslav Kohút. Foto: TASR - Michal Svítok

Generálnemu manažérovi reprezentácií SR Šatanovi končí so SZĽH kontrakt, niektorí by ho radi videli práve ako Kohútovho nástupcu.

Bratislava 31. mája (TASR) - Miroslav Šatan si počká na vyjadrenie súčasného prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Martin Kohúta, ktorý oznámi, či sa bude opäť uchádzať o zvolenie do funkcie. Až potom bude Šatan intenzívnejšie uvažovať o svojej kandidatúre. Generálnemu manažérovi reprezentácií SR Šatanovi končí so SZĽH kontrakt, niektorí by ho radi videli práve ako Kohútovho nástupcu.

Šatan po skončení MS 2019 už niekoľkokrát odpovedal na otázku, či sa bude uchádzať o post prezidenta zväzu. Naposledy sa k téme vyjadril pred piatimi dňami po tom, ako ho spolu so Žigmundom Pálffym uviedli do Siene slávy Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). Vtedy povedal, že nad tým ešte nepremýšľal. Situácia sa odvtedy veľmi nezmenila. "Zatiaľ sa stále čaká na to, akí budú kandidáti a ako sa rozhodne súčasný prezident Martin Kohút. Do dvoch týždňov sa všetko expresne rozhodne," povedal Šatan. Štyridsaťštyriročný bývalý hokejový reprezentant nad tým ešte ani neuvažoval: "Zatiaľ si to nepredstavujem, ale určite bude v ďalších týždňoch veľa diskusií na túto tému. Ale ako som už povedal, čakáme na to, ako sa vyjadrí Kohút."

Šatan si však dokáže predstaviť niekoľko scenárov. O svojej kandidatúre bude debatovať s rôznymi ľuďmi, ak sa Kohút rozhodne nepokračovať. "Myslím si, že ak sa rozhodne pokračovať Kohút, tak nebude mať veľa protikandidátov. Nevieme teraz žiadne konkrétne mená. Uvidíme, ako sa to bude odvíjať," dodal Šatan.

Rekordér v počte strelených gólov v drese Slovenska (81) sa vyjadril aj k horúcej téme, ktorou je koniec Slovana Bratislava v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL). Šatan odohral za "belasých" šesť sezón. "Pre hráčov to je škoda, pretože mohli odohrať 60 zápasov, ktoré hrali len na reprezentačnej úrovni. Teraz musia prísť do reprezentácie, aby opäť hrali také zápasy. Hráči ako Sukeľ, Lunter, či Liška sa museli rýchlo učiť nové veci, aby mohli držať krok so súpermi, z hľadiska 'developmentu' to bola dobrá vec. Pre Tipsport Ligu to bude prínos, ak sa Slovan vyrovná s prekážkami, ktoré má. Liga bude zaujímavejšia, živšia a stúpne aj návštevnosť. Úroveň ligy sa však mohla podľa mňa mohla zdvihnúť až vtedy, ak v nej Slovan bude hrať dva - tri roky," vyjadril sa Šatan.