Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Hokej

Simpson končí pri švajčiarskej reprezentácii, záujem má vraj Slovan

Na snímke tréner Sean Simpson Foto: FOTO TASR – Milan Kapusta

Švajčiarska hokejová reprezentácia bude po májových majstrovstvách sveta potrebovať nového trénera.

Zürich 3. marca (TASR) - Kanadský kouč Sean Simpson, ktorý vlani na MS doviedol Helvétov k zisku strieborných medailí, je rozhodnutý ukončiť po turnaji v Minsku svoje pôsobenie pri národnom tíme.

Ako informovala agentúra dpa, Simpson odmietol ponuku švajčiarskeho zväzu na predĺženie zmluvy. Po olympijskom turnaji v Soči, kde vicemajstri sveta obsadili deviatu priečku, vyhlásil, že by sa rád vrátil ku klubovému hokeju.

Podľa špecializovanej webstránky hockeyfans.ch má o trénerove služby záujem viacero zahraničných klubov, medzi nimi Lokomotiv Jaroslavľ i bratislavský Slovan. Podľa portálu by dokonca mal byť už Simpson dohodnutý so slovenským účastníkom KHL na kontrakte.

Simpson pred štrnástimi rokmi získal v nemeckej DEL titul s Mníchovom, v roku 2009 vyhral s Zürichom hokejovú Ligu majstrov. Kormidlo pri švajčiarskej reprezentácii prevzal po ZOH 2010 vo Vancouveri od Ralpha Kruegera. Na zimnej olympiáde v Soči dokázali Švajčiari pod Simpsonovým vedením v základnej skupine zdolať Česko, no v kvalifikácii o štvrťfinále prekvapujúco nestačili na Lotyšov.