Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Štefan Mega je novým trénerom Skalice

Na snímke gólová radosť hráčov Skalice, autorom úvodného gólu bol Miroslav Lažo (vľavo) v zápase 50. kola hokejovej Tipsport extraligy MsHK DOXXbet Žilina - HK 36 Skalica vo štvrtok 20. februára 2014. Foto: TASR/ Pavol Ďurčo

Skalica obsadila v základnej časti skončenej sezóny šieste miesto a vo štvrťfinále play off nestačila na Banskú Bystricu.

Skalica 30. apríla (TASR) - Hokejistov HK 36 Skalica povedie v budúcej sezóne v úlohe hlavného trénera Štefan Mega spolu s asistentom Michalom Ružičkom. Prezradil to manažér extraligového klubu Peter Srnec v rozhovore pre hokejportal.net. Doterajším koučom Skaličanom bol Andrej Výboh, ktorý prišiel do klubu v novembri minulého roka.

"Na výkonnom výbore sme potvrdili nového hlavného trénera Štefana Megu, ktorého asistentom bude Michal Ružička. Mali sme spolu rozhovor, na ktorom sme riešili hráčsky káder. Niektorých hráčov máme pod zmluvami, ale nie je ich veľa. Takisto je skupina hráčov, o ktorých máme naďalej záujem a budeme s nimi komunikovať. Či už sú to hráči, ktorí tu minulý rok pôsobili, alebo aj takí, ktorí tú nehrali. Budeme to riešiť, prípravu začneme 19. mája," uviedol Srnec pre špecializovaný portál hokejportal.net.

Skalica obsadila v základnej časti skončenej sezóny šieste miesto a vo štvrťfinále play off nestačila na Banskú Bystricu. "Vyraďovacie boje sme odohrali na veľmi slušnej úrovni, najmä dva domáce zápasy mali vynikajúcu úroveň. To, že sme išli do play off zo šiesteho miesta nie je úplne najhoršie, pretože v porovnaní s predchádzajúcimi sezónami sme sa skutočne počas celej sezóny trápili s množstvom zranených hráčov, a to najmä v obrane. V play off sme nehrali zle, no musíme objektívne povedať, že Banská Bystrica bola o tie dva zápasy lepšia a zaslúžene postúpila. Uhrali sme stred tabuľky, vždy to môže byť aj lepšie, ale relatívne sme boli spokojní," dodal Srnec.