Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Slafkovský si zachytal, Ján Laco sa posadil do kajaka

Alexander Slafkovský (vľavo) a Ján Laco vo výstroji hokejového brankára Foto: Teraz.sk/Slovenský zväz kanoistiky na divokej vode/ARCHÍV (ss)

Stávka sa zrodila v Liptovskom Mikuláši, rodnom meste oboch špičkových slovenských reprezentantov pri júnovom otvorení tréningovej hokejovej haly.

Bratislava 16. júla (Teraz.sk) - Pred odletom do nového pôsobiska podstúpil Ján Laco, slovenský hokejový brankár a vicemajster sveta z roku 2012, zaujímavú stávku. S Alexandrom Slafkovským, vicemajstrom sveta v kanoistike na divokej vode z roku 2013, si vymenil hokejovú výstroj za kajak na vode.

Aký bol výsledok? Veľký zážitok a úsmevy na tvárach oboch aktérov, informuje na svojej stránke Slovenský zväz kanoistiky na divokej vode.

Myšlienka sa zrodila pri júnovom otvorení JL arény – tréningovej hokejovej haly gólmana kazašského tímu Barys Astana v Liptovskom Mikuláši, rodnom meste oboch slovenských špičkových športovcov, píše portál.

Galéria: Otvorenie JL arény v Liptovskom Mikuláši

Vodák v bráne

Dohoda znela, že obaja si vyskúšajú disciplínu toho druhého. Najskôr sa teda vodák postavil na do hokejovej bránky.„Som hokejový samouk. Jano mi ukázal základné princípy pri presunoch, pohyby, ktorými si môžem uľahčiť robotu. Vlastne som dostal rýchlokurz geniality. Veci, ktoré sa učia detičky ako prvé, keď sa postavia na ľad.“

Brankár v kajaku

Potom prišla zložitejšia časť zámeny, keďže Laco doteraz videl kajak len z brehu. „Správal sa presne ako športovec, ktorý nikdy nesedel v lodi. Na konci skonštatoval, že je rád, že robí šport, ktorý robí,“ vtipkoval 31-ročný úradujúci európsky šampión v C1, dodáva portál.

Hokejový brankár Ján Laco v kajaku
Foto: Teraz.sk/Slovenský zväz kanoistiky na divokej vode/ARCHÍV (ss)

Tridsaťdvaročný hokejový reprezentant SR si musel hľadať nový klub po tom, čo jeho doterajší zamestnávateľ Donbass Doneck oznámil, že nebude štartovať v budúcej sezóne nadnárodnej súťaže. Dôvodom bola pokračujúca nepriaznivá politická situácia na Ukrajine, ktorej dôsledkom bolo aj zapálenie domáceho stánku Donbassu Arena Družba. Viac tu.