Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Slovan vstúpil do novej sezóny výhrou, Záhreb zdolal 5:2

Na snímke radujúca sa trojica hráčov Slovana po strelení tretieho gólu v stretnutí KHL HC Slovan Bratislava - Medveščak Záhreb 4. septembra 2014 v Bratislave. Sprava strelec Michal Sersen, Ladislav Nagy a Žiga Jeglič. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Mužom zápasu bol Ladislav Nagy, ktorý strelil hetrik.

Bratislava 4. septembra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava úspešne vstúpili do svojej tretej sezóny v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL). V úvodnom zápase základnej časti zdolali na domácom ľade chorvátsky tím Medveščak Záhreb aj zásluhou hetriku Ladislava Nagya 5:2.

Prvú tretinu režíroval nový muž v "belasom" drese Nagy, ktorý skóroval v presilovke aj parádne v oslabení. Hráči Medveščaku síce v 27. minúte znížili zásluhou Matta Andersona, no už o dve minúty neskôr obranca Michal Sersen delovkou v početnej výhode vrátil domácim dvojgólový náskok. V úvode tretej časti vlial hosťom nádej korigujúcim zásahom Martin St. Pierre, no domáci si nenechali víťazstvo vziať. V 57. minúte zvýšil na 4:2 Libor Hudáček a o minútu neskôr skompletizoval hetrik Nagy, ktorý skóroval do prázdnej bránky pri neúspešnej power play hostí.

Fantastická prvá tretina

V popredí vľavo sa raduje Ladislav Nagy (Slovan) po strelení prvého gólu v stretnutí KHL HC Slovan Bratislava - Medveščak Záhreb 4. septembra 2014 v Bratislave. Vpravo Matthev Anderson (Medveščak).
Foto: TASR/Pavel Neubauer
Vypredaná Slovnaft aréna od úvodu hnala hlasivkami svojich miláčikov dopredu a domáci hokejisti boli od úvodu skutočne aktívnejším tímom. V 4. minúte Vondrka dohral za bránkou hostí súboj s Carleom a zadák hostí sa po tvrdom náraze iba ťažko zdvíhal z ľadu. V 6. minúte Nagy ešte v oslabení pálil mimo, ale o minútu neskôr už v presilovke dvíhal ruky nad hlavu. Dôrazný Nedorost vybojoval pri zadnom mantineli puk v súboji s kiksujúcim brankárom Dekanichom a Nagy nemal problém skórovať do opustenej bránky - 1:0. Skúsený reprezentant s 27-kou na chrbte predvádzal jednu okulahodiacu akciu za druhou a v 11. min opäť rozradostil tribúny, keď si v oslabení efektne hodil puk medzi dvojicu brániacich súperových hráčov a chladnokrvne prekonal Dekanicha - 2:0. Až po tomto momente sa hostia prebrali. V 13. min Rodman so St. Pierrom zostali na chvíľu úplne sami pred Backlundom, ale situáciu zbytočne prekombinovali. Vzápätí Stewart v početnej výhode napálil puk z medzikružia rovno do hrude brankára Slovana. Prvú tretinu poznačili časté vylúčenia, Slovan hral 32 sekúnd aj presilovku o dvoch hráčov, no nebol v nej úspešný. V 18. minúte mohol zvýšiť na rozdiel troch gólov Nedorost, ale po nahodení Vondrku mieril bekhendom tesne mimo.

Vyššie obrátky Medveščaku

Na snímke v popredí Matt Murley (Slovan) padá pred brankárom Markom Dekaničom (Medveščak) v stretnutí KHL HC Slovan Bratislava - Medveščak Záhreb 4. septembra 2014 v Bratislave.
Foto: TASR/Pavel Neubauer
V druhej časti zapli hráči Medveščaku na vyššie obrátky a hra sa tak vyrovnala. V 22. min Pelletier pálil do Backlundovho betónu, na opačnej strane Jeglič v presilovke dvakrát v dobrej pozícii netrafil dobre puk. V 27. min prišlo zaslúžené zníženie zo strany hostí, keď po prihrávke Haydara mieril z prvej presne Anderson. Odpoveď Slovana však nenechala na seba dlho čakať, o dve minúty neskôr Sersen v presilovke prepálil od modrej čiary všetko, čo mu stále v ceste - 3:1. Medveščak neskladal zbrane, v 33. min bol v akcii opäť Backlundov betón, ktorý zastavil pokus Pelletiera. Vzápätí sa švédsky brankár vyznamenal pri delovke Popovica a následnej dorážke Thomasa. Hokej mal v týchto momentoch grády, hra sa rýchlo prelievala z jednej strany na druhú. V závere prostredného dejstva dostal Slovan možnosť hrať celé 2 minúty presilovku 5 na 3, ale túto veľkú šancu nevyužil, keď to domáca pätorka všetko zbytočne hrala na Nagya.

Hetrik Nagya

Vpravo Ladislav Nagy (Slovan) a vľavo Mathieu Carle (Medveščak) v stretnutí KHL HC Slovan Bratislava - Medveščak Záhreb 4. septembra 2014 v Bratislave.
Foto: TASR/Pavel Neubauer
Prišiel tak trest, Čadovi zverenci v úvode tretej časti prišli o stopercentnú bilanciu vo vlastnom oslabení, keď nekrytý St. Pierre zúžitkoval prihrávku Pelletiera - 3:2. Hostia vzápätí mali veľkú šancu vyrovnať skóre, ale 102-sekundovú presilovku o dvoch hráčov nevyužili. Stewart a Thomas v koncovke zbytočne špekulovali. V 51. minúte to skúšal individuálne Hudáček, no tiež neuspel. V 53. min unikal po strane Glumac, tiesnený mieril medzi Backlundov betón a ľavú žrď, ale medzierku netrafil. Rozhodnutie prišlo tri minúty pred koncom riadneho hracieho času, pri avizovanom vylúčení hostí po diagonále Netíka presne trafil odkrytú časť bránky Záhrebu Hudáček. Záverečné slovo si zobral Nagy, ktorý pri záverečnej power play hostí gólom do prázdnej bránky stanovil skóre na konečných 5:2 a zavŕšil tak svoj hetrik.

Fotogaléria: HC Slovan Bratislava - Medveščak Záhreb
.

Slovan Bratislava - Medveščak Záhreb 5:2 (2:0, 1:1, 2:1) - konečný výsledok
Góly:
7. Nagy (Nedorost), 11. Nagy (Bartovič), 29. Sersen (Jeglič), 57. Hudáček (Netík, Surový), 58. Nagy (Vondrka) - 27. Anderson (Haydar), 41. St. Pierre (Pelletier, Carle)
Rozhodovali: Belov, Rogačjov - Zacharenkov, Sadovnikov
vylúčení: 12:14 na 2 min, navyše Hudáček (Slovan) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 3:1, oslabenia: 1:0, 10.055 divákov (vypredané).

Zostavy:
Slovan Bratislava: Backlund - Sersen, Baranka, Starosta, Sigalet, Brejčák, Mihálik - Nagy, Nedorost, Vondrka - Netík, Surový, Hudáček - Murley, Tičar, Bartovič - Jeglič, White, Ölvecký

Medveščak Záhreb: Dekanich - Flood, Morrisonn, Carle, Martinovic, Hutchinson, Popovic - Glumac, Murray, Bjorkstrand - Thomas, St. Pierre, Pelletier - Haydar, Krog, Anderson - Stewart, Rodman, Hedden

Hlasy po zápase:
Rostislav Čada: "Sme spokojní, že sme prvý zápas na domácom ľade zvládli z hľadiska očakávaní, sily súpera, podmienok, keďže na štadióne bola pomerne vysoká teplota, i z hľadiska súčasného rozhodovania v hokeji, ktoré bude podstatne prísnejšie ako v minulosti. Dobrým prísľubom do ďalších zápasov je, že sme strelili gól v oslabení a presadili sme sa výrazne i v presilovkách. Mrzela nás iba nepremenená dvojminútová presilovka 5 na 3, to bol jediný nedostatok v dnešnom našom výkone."



Tomáš Starosta, obranca Slovana: "Dostali sme sa rýchlo do vedenia, aj na súperov znižujúci gól sme dokázali rýchlo odpovedať. Na začiatku tretej tretiny nás trochu pribrzdili oslabenia, dostali sme kontaktný gól na 3:2. Chvalabohu to dobre dopadlo a dokázali sme zápas dotiahnuť do víťazného konca. Bolo vidno, že rozhodcovia prísnejšie posudzovali situácie. Musíme sa vylúčení vyvarovať, lebo presilovky a oslabenia v dnešnom hokeji rozhodujú."



Ladislav Nagy, autor hetriku: "Nebolo to zlé. Sami sme však videli, že ruskí rozhodcovia za každý kontakt vylučovali. Všetci sme hrali dobre, dali do toho všetko a zaslúžene triumfovali. Musíme sa však vyvarovať oslabení, pretože u súperov ako najbližšie Magnitogorsk nás to môže stáť dobrý výsledok."
Michal Sersen, obranca Slovana: "Malo to intenzitu. Dôležité je, že sme vstúpili do sezóny víťazne. Napadali nám tam góly, ale stále je čo zlepšovať. Musíme ísť od zápasu k zápasu a takto postupne zbierať body. Ja verím, že nejaké si prinesieme hneď z prvého tripu."


Ivan Baranka, obranca Slovana: "Tešili sme sa na sezónu. Vedeli sme, že bude vypredané a chceli sme potešiť fanúšikov. Podarilo sa nám to, sme spokojní. Súper bol nepríjemný, no dobre sme jeho silu eliminovali. Trošku som bol prekvapený štýlom pískania zákrokov zo strany rozhodcov. Aj hostia tak mali k dispozícii niekoľko presiloviek, ale podarilo sa nám to zlomiť a zaslúžene sme vyhrali."
Johan Backlund, brankár Slovana: "Bol to špeciálny zápas, no zároveň dôležitý pre mňa aj celý tím. Atmosféra bola perfektná, miestami sa mi to podobalo na exhibíciu. Som však veľmi rád, že sme vyhrali a víťazne vstúpili do sezóny. Neviem, či v najbližšom zápase dostanem šancu ja alebo Jaro, uvidíme, kto sa bude v daný deň lepšie cítiť. Až na nešťastný prvý gól, pri ktorom zlyhala komunikácia medzi mnou a obrancami, som so svojím výkonom spokojný."
Chuck Weber, tréner Medveščaku: "Bolo to pre nás náročný štart do sezóny. Rýchlo sme inkasovali a od začiatku zápasu sme tak museli chytať 'zajaca za chvost'. Hoci sme sa vrátili do stretnutia, prehre sme už nedokázali zabrániť."