Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Hokej

Slovenky na Turnaji piatich krajín prehrali so Švajčiarkami 2:4

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP/Andy Wong

Zverenky trénera Andreja Schöbera čaká ešte v Hodoníne posledné vystúpenie.


Hodonín 6. novembra (TASR) - Slovenské hokejistky prehrali aj vo svojom treťom vystúpení na Turnaji piatich krajín v Hodoníne.

V piatkovom dueli držali s favorizovanými Švajčiarkami krok, no v závere tretej tretiny inkasovali dva góly a podľali im 2:4. Predtým rovnakým výsledkom nestačili na Nemky a s Češkami prehrali 0:5.

Zverenky trénera Andreja Schöbera čaká v Hodoníne posledné vystúpenie, keď v sobotu o 16.00 h nastúpia proti Rusku.

Turnaj piatich krajín - 4. deň:
Švajčiarsko - Slovensko 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Góly:
5. N. Waidacherová, 24. Raselliová, 57. Raselliová, 60. Müllerová – 11. Korenková, 54. Košecká


Povedali po zápase /zdroj: www.hockeyslovakia.sk/:
Andrej Schöber, tréner družstva SR ženy: "S výsledkom nie, ale s výkonom nášho družstva môžeme byť veľmi spokojní. Dievčatá hrali celý zápas koncentrovane, mimoriadne zodpovedne a s veľkým nasadením. Inkasovali síce štyri góly, ale usilovali sa proti veľkým favoritkám vyvíjať tlak, dokonca miestami, najmä v prvej a záverečnej tretine, dokázali prevziať iniciatívu. A to proti hráčkam z vysokých poschodí svetového renkingu. V závere sme mali dokonca viac šancí, ale nedokázali sme ich využiť, ani pri štyroch prečísleniach. Naopak, inkasovali sme dva smolné góly. Jediným výraznejším nedostatkom bolo, že dievčatá nešli dôraznejšie po odrazených pukoch, z čoho rezultovali dva góly po dorážkach za chrbát Kvakovej, ktorá podala štandardný výkon. Odohrali sme zatiaľ najlepší zápas na turnaji."