Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Hokej

Štajnoch dohrá sezónu v Norimbergu

Na snímke v popredí obranca Martin Štajnoch. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Dvadsaťosemročný obranca doteraz pôsobil v rakúskej súťaži EBEL v EC Red Bull Salzburg, s ktorým sa prebojoval do semifinále Ligy majstrov.

Norimberg 14. februára (TASR) - Slovenský hokejový reprezentant Martin Štajnoch dokončí prebiehajúcu sezónu v drese nemeckého prvoligového tímu Norimberg Ice Tigers.

Dvadsaťosemročný obranca doteraz pôsobil v rakúskej súťaži EBEL v EC Red Bull Salzburg, s ktorým sa prebojoval do semifinále Ligy majstrov. V lige odohral 42 zápasov s bilanciou štyri góly a sedem asistencií, v LM pridal dva góly v deviatich dueloch.

Predtým pôsobil v KHL, v drese Slovana Bratislava a Jugry Chanty-Mansijsk nastúpil na 158 duelov (5+22), českej lige a najvyššej domácej súťaži. Predstavil sa aj v slovenskej reprezentácii.

Štajnoch bude v Norimbergu nosiť číslo 13 a vo štvrtok už trénoval s tímom. Debut by mohol absolvovať v piatok v bavorskom derby s EHC Red Bull Mníchov. "Tešíme sa, že sme priviedli Martina Štajnocha v tejto fáze sezóny. Je to veľmi dobrý korčuliar a veľmi spoľahlivý obranca, ktorý nám pomôže prebojovať sa do play off," povedal pre oficiálnu stránku klubu športový riaditeľ Martin Jiranek. Norimberg figuruje po 45. kole na 9. mieste tabuľky, ktoré zaručuje účasť v predkole vyraďovačky.