Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Švarný už bol takmer v Slovane, pre Bailenove papiere zostal v Minsku

Ivan Švarný Foto: TASR/Martin Baumann

Ivan Švarný v tomto ročníku KHL odohral za Minsk len päť zápasov s bilanciou 0+1.

Bratislava 17. novembra (TASR) - Turbulentné dni má za sebou obranca Dinama Minsk Ivan Švarný.

Slovenský hokejista, ktorý nedostáva v bieloruskom klube veľa šancí, priznal, že bol už dohodnutý na príchode do Slovana Bratislava, napokon však z prestupu zišlo.

Po návrate z Nemeckého pohára, kde bol kapitánom slovenskej reprezentácie, odletel Švarný s Dinamom na trip do Helsínk, Rigy a Petrohradu. Práve počas tohto výjazdu sa začalo skloňovať jeho meno najviac s možným prestupom do Slovana. "Situácia bola vzhľadom k tomu, že som bol v klube šiestym cudzincom, už neúnosná. Chcel som pravidelne hrávať a záujem o moje služby prejavil Slovan Bratislava," povedal Švarný pre oficiálnu webstránku Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Všetko už na konci týždňa vyzeralo tak, že ešte počas tohto tripu sa 30-ročný obranca pripojí k Slovanu a oblečie jeho dres. "Prakticky sme boli dohodnutí a s Dinamom sme mali ukončiť spoluprácu. Všetko sa ale zmenilo. Po prílete do Petrohradu si ma zavolal ešte na letisku generálny manažér tímu. Oznámil mi, že volal s bieloruskými ambasádormi, ktorí mu povedali, že americký spoluhráč Nick Bailen v pondelok dostane oficiálne bieloruský pas a nebude sa viac počítať do kvóty šiestich cudzincov. Tým pádom budem môcť pravidelne nastupovať za Minsk," prezradil.

"Na jednej strane ma potešilo, že budem môcť hrať, ale na druhej strane ma mrzelo, že som bol už dohodnutý so Slovanom a zišlo z toho. Dinamo de facto po pridelení papierov pre Bailena zamietlo môj prestup do Slovana. Teraz už budem môcť konečne premýšľať o hokeji s čistou hlavou a nemusím sa trápiť tým, že na spoluhráčov sa budem pozerať len z tribúny," dodal Švarný, ktorý v tomto ročníku KHL odohral za Minsk len päť zápasov s bilanciou 0+1.