Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

TIPSPORT LIGA: Michal Chovan v 500. zápase triumf neoslávil

Na archívnej snímke (vpravo) Michal Chovan. Foto: TASR - Ján Krošlák

Zvolenčania boli pánmi na ľade, súpera pustili do svojho obranného pásma iba sporadicky, no aj to nováčikovi stačilo na to, aby strelil dva góly.

Bratislava 15. marca (TASR) - Zvolenský hokejista Michal Chovan odohral vo štvrtok na ľade Budapešti svoj 500. zápas v drese HKM. Toto jubileum mu však šťastie neprinieslo, Zvolen napriek prevahe počas celého zápasu číslo 4 vo štvrťfinále Kaufland play off Tipsport Ligy postup do ďalšieho kola nevybojoval.

Zvolenčania boli pánmi na ľade, súpera pustili do svojho obranného pásma iba sporadicky, no aj to nováčikovi stačilo na to, aby strelil dva góly. "Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas, ale chceli sme to ukončiť. Mali sme nejaké hluché fázy, šťastie bolo na strane súpera. Vytvárali sme si šance, puk skákal po bránkovisku, mali sme veľa striel," povedal po zápase zvolenský útočník.

Hráči maďarského tímu otvorili skóre v presilovej hre, početnú výhodu využili aj v prvom domácom zápase ešte v stredu. "Presilovky majú dobré. Tréneri nás na to na videu upozorňovali, ale niekedy je to tak milimetrovo zahrané, že sa to nedá brániť," doplnil Chovan.

Séria sa teraz opäť sťahuje do Zvolena, doma chce HKM v každom prípade vybojovať postup. "Musíme si dať pozor na malé chyby v obrane. Prepadli sme niekoľkokrát, musíme hrať piati dozadu a piati dopredu. Verím, že to znova začne padať," vravel Chovan.

V sérii Zvolena s MAC Budapešť je veľmi dôležitý prvý gól. Zatiaľ čo v stredu úvodný zásah Vandasa v prvej tretine zverencov Andreja Podkonického uspokojil, o deň neskôr táto psychologická výhoda hrala do kariet nováčikovi. "My sme hrali to, čo sme si povedali. Sú aj také dni, keď to nepadá, musíme na to zabudnúť. V play off platí dvojnásobne, že prvý gól je dôležitý. Keď sa vyhráva, každému idú lepšie nohy aj ruky."

Chovana prehra mrzela ešte z jedného dôvodu. Štvrtý zápas vyraďovačky mal totiž v pláne osláviť špeciálne. Víťazstvom v 500. zápase, ktorý odohral v drese "bryndziarov". "Dozvedel som sa to dnes pred zápasom. Je to teda dvojnásobná škoda, že sme nevyhrali. Je to pekné číslo, ale teraz rozmýšľam nad úplne inými vecami, chceme postúpiť," dodal Chovan pre TASR.