Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Hokej

Trenčín si podmanil Bystricu, Košice bravúrne porazili Martin

Na snímke vľavo v tmavom drese hráč Košíc Jiří Bicek a brankár Martina Daniel Gibl v zápase 33. kola hokejovej Tipsport ligy HC Košice - MHC Martin v Košiciach 28. decembra 2015. Foto: TASR/František Iván

Tridsiate tretie kolo Tipsport ligy sa nieslo v znamení výhry hokejistov Trenčína, Košíc, Popradu, Žiliny a Zvolena.

Banská Bystrica 28. decembra (TASR) - Pod Urpínom si netradične v pondelok prišli na svoje nielen prítomní diváci, ale aj fanúšikovia pred televíznymi obrazovkami. Hral sa dynamický hokej, v ktorom mala útočnú prevahu Banská Bystrica, no takticky hrajúca Dukla jej zodpovedným defenzívnym výkonom výrazne komplikovala gólové plány. "Barani" získali prevahu najmä vďaka trom presilovkám v prvej desaťminútovke, ale na brankára Cháberu nič prekvapivé nevymysleli, hoci Sandgren, Majdan či Hvila mali dobré príležitosti. Potom sa hra vyrovnala a veľa práce mal aj Bacashihua pred Pavlikovským, Nemcom či Švecom, no aj on si udržal nulu.



V druhej tretine Trenčania ešte viac zveľadili svoju taktiku, zodpovednú obranu vyšperkovali o kvalitné protiútoky a šli do vedenia. Keď Hvila nedal, preštrikoval sa do pásma na druhej strane Hlinka a strelou spoza obrancu skóroval - 0:1. Bystričania však dokázali odpovedať a už o pol minútu dopravil do siete vyrazený puk Handzuš. Domáci mali v polovici stretnutia k dispozícii ďalšiu presilovku, no vôbec ju nezvládli. Gašparovič v samostatnom nájazde ešte neuspel, ale Hlinka s Dlouhým v 31. minúte podnikli protiútok dvoch na jedného, so šťastím sa puk dostal pred bránku, kde ho Dlohý napokon dopravil do siete.

V treťom dejstve pokračoval scenár uplynulého priebehu. Trenčania kúskovali hru, nedovolili domácim dostať sa do súvislého tlaku, navyše dobre čistili priestor pred Cháberom. Päť minút pred koncom zubami-nechtami ubránili piate oslabenie a v závere hoci Hlinka najskôr v nájazde neuspel, Gašparovič po potvrdení dobrých korčuliarskych schopností z rohu klziska už áno - 1:3.

HC'05 Banská Bystrica - Dukla Trenčín 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Góly:
24. Handzuš (Jaborník, Tománek) - 23. Hlinka (Hatala, Dlouhý), 31. Dlouhý (Hlinka), 59. Gašparovič (Melichárek, Rehák). Rozhodovali: Baluška, J. Konc - Kacej, Stanzel, vylúčení: 3:5, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, 2153 divákov


Košice zdolali Martin


Košice 22. decembra (TASR) - Úvod zápasu bol z oboch strán opatrný. V 5. minúte hrali domáci hráči presilovku, v ktorej najskôr Bicek v sľubnej príležitosti nezakončil ideálne, no krátko nato sa už diváci v Steel aréne radovali. Hrnka strelou z ľavej strany prekvapil brankára Gibla, pre ktorého to bol debut v Tipsport lige a Košičania viedli. Hostia sa k slovu dostávali najmä v presilovkách, no Dlouhý ani Tibor Varga Melicherčíka neprekonali.

Východniarom vyšiel vstup do druhej časti, keď v 24. minúte zvýšili náskok. V ďalšej z presiloviek tečoval tvrdú strelu Šedivého Češík a bolo 2:0. Martinčania boli v druhej tretine aktívni, znížiť stav sa snažil v 25. Pacalaj, no Melicherčíka neprekvapil. Úspešný nebol ani v 35. minúte Poliaček, ktorý nepotrestal chybu domácich, no v závere druhej časti hostia predsa len znížili. Aj tretí gól zápasu padol v presilovke, tentoraz martinskej. Strelu obrancu Tabačeka usmenil do košickej bránky Galamboš a upravil na 2:1.

Martinské myšlienky na vyrovnanie schladil v 44. minúte Cebák, ktorého v útočnom pásme ideálne našiel Bartánus - 3:1. Krátko nato mohol znížiť Surovka, sám pred Melicherčíkom však neuspel. Košičanom sa darilo v presilovkách, čo v 47. minúte potvrdil Bartoš, ktorý po prihrávke Jenčíka pohodlne pridal štvrtý gól svojho tímu. Hráči Martina znížili o tri minúty nato, keď presilovú hru využil už po siedmich sekundách Skladaný - 4:2. Na hre hostí bola vidieť snaha o vyrovnanie, ale do výhodných streleckých pozícií sa dostávali len zriedkavo. V 60. minúte skúsili hostia hru šiestich proti piatim, ale na skóre sa už nič nezmenilo.

Rostislav Čada, tréner HC Košice: "Bolo to rýchle a bojovné stretnutie. Bolo tam veľa streleckých príležitostí. Neboli sme spokojní s obrannou činnosťou útočníkov, čo sa prejavilo počas oslabení, v ktorých sme inkasovali dva góly. Vyšli nám presilovky, z ktorých sme trikrát skórovali a vďaka tejto hernej činnosti sme si zabezpečili tri body."

Ivan Dornič, tréner MHC Martin: "Videli sme veľmi dramatický a rušný zápas. Som rád, že sme sa oň pričinili aj my. Rozhodli presilové hry. Súper ich premenil viac ako my. Gratulujem mu k víťazstvu."


HC Košice - MHC Martin 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Góly:
6. Hrnka (Bicek, Suja), 24. Češík (Šedivý, Jenčík), 44. Cebák (Bartánus, Bicek), 47. Bartoš (Jenčík, Mikuš) - 40. Galamboš (Tabaček, Surovka), 50. Skladaný (Jurášek, Pokrivčák). Rozhodovali: Lokšík - Bogdaň, Korba, vylúčení: 6:6 na 2 min., presilovky: 3:2, oslabenia: 0:0, 4492 divákov.


Popradčania po predĺžení prekonali Nitru


Nitra 28. decembra (TASR) -V úvodnej tretine videli diváci svižný hokej, no prvého gólu sa dočkali až krátko pred jej koncom, keď dve sekundy pred prvou sirénou poslal Kroták do brejku Števuliaka a ten svoj nájazd bekhendovým blafákom premenil.

V druhej tretine bojovali oba celky o každý meter ľadovej plochy a napokon v 32. minúte po veľkom nápore Nitra vyrovnala, keď sa po Stloukalovej strele dostal puk ku skúsenému Štefankovi a ten skóroval do odkrytej časti bránky hostí.

Na snímke vľavo hráč Košíc Tomáš Hrnka a brankár Martina Daniel Gibl v 33. kole hokejovej Tipsport ligy HC Košice - MHC Martin v Košiciach 28. decembra 2015.
Foto: TASR/František Iván


V tretej časti stretnutia si domáci vytvorili súvislý tlak, no puky z ich hokejok končili na brankárovi Popradu Kostúrovi. Ten mohol v poslednej sekunde zápasu inkasovať, nepochopiteľne vykorčuľoval z bránky a strela Štefanku z vlastného obranného pásma ju len tesne minula. Napokon sa stretnutie v riadnom hracom čase skončilo nerozhodne, a tak sa predlžovalo. V nadstavenom čase rozhodol o výhre hostí 2:1 minútu a dvanásť sekúnd pred koncom Rusnák.

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Hráči sa chceli vytiahnuť pred výbornou návštevou, boli však trochu premotivovaní. Počas zápasu sme urobili množstvo chybných rozhodnutí, a keď to nejde v koncovke, potom sa ťažko vyhráva."

Pavol Paukovček, tréner Popradu: "Začali sme veľmi dobre a prvá tretina bola v našej réžii. Potom bol síce súper lepší, ale veľkou túžbou sme dotiahli zápas do víťazného konca."



HK Nitra - HK Poprad 1:2 pp (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)
Góly:
32. Štefanka (Stloukal) - 20. Števuliak (Kroták), 64. Rusnák. Rozhodovali: Müllner, Štefik - Junek, Šefčík, vylúčení: 0:2, presilovky 0:0, oslabenia: 0:0, 3523 divákov


Žilina odolala tlaku hostí 5:4


Žilina 28. decembra (TASR) - "Vlci" sa do súpera, s ktorým v sezóne ešte nezískali ani bod, "zahryzli" od úvodných minút a už v 83. sekunde sa zblízka presadil strelou po ľade kapitán Drevenák. Domácich gól naštartoval a neustále hrozili pred Romančíkom, ktorý však držal svoj tím nad vodou. Skaličania mohli vyrovnať v presilovke v polovici tretiny, ale aj Tomek na opačnej strane potvrdzoval dobrú formu. V záverečnej minúte Klíma po chybnej rozohrávke Róberta Hunu stroskotal na Tomekovi, na opačnej strane neuspel Handlovský proti Romančíkovi a do kabín tak šli spokojnejší domáci.

Druhú tretinu začali náporom hostia, no Tomek mu odolal, a potom sa k slovu dostali opäť domáci. Prečíslenie troch na jedného ešte gólom neskončilo, ale v 22. min. prestrelil Romančíka Handlovský a bolo 2:0. Už o 34 sekúnd však Záhoráci zblízka znížili Barákom. "Vlci" však kontrovali necelé dve minúty nato tretím zásahom, ktorý strelou z diaľky prekonal skalického gólmana. Ani tentoraz však dvojgólový náskok Žilinčanom nevydržal dlho, po 26 sekundách ho skresal po chybe zadných radov zblízka Bezúch. V 28. min. pochytal Romančík v priebehu niekoľkých sekúnd štyri tutovky Žilinčanov, na opačnej strane stroskotal v nájazde na Tomekovi Pašek. V polovici zápasu ostal po strete za bránou hostí ležať na ľade Drábek, rozhodcovia hru neprerušili a Skaličania z brejku zásluhou Lantoša vyrovnali. Gólová nádielka pokračovala ďalej a v 34. min. po najkrajšej akcii zápasu viedli opäť vlci. Handlovský prešiel s pukom do útočnej tretiny, prenechal ho Stupkovi, ten po chvíli Škodovi a český útočník prepálil z diaľky Romančíka. Žilinčania mali navrch, držali hostí v ich pásme, ale ďalší gól padol z ojedinelej akcie na opačnej strane. Barák vyskúšal z diaľky pozornosť vychladnutého Tomeka a puk skončil od jeho betónu a tyče v bráne.

Na snímke vľavo v tmavom drese hráč Košíc Jiří Bicek a brankár Martina Daniel Gibl v zápase 33. kola hokejovej Tipsport ligy HC Košice - MHC Martin v Košiciach 28. decembra 2015.
Foto: TASR/František Iván


V tretej časti sa hral o niečo opatrnejší hokej, ale Žilina bola stále aktívnejšia. Hostia hrozili iba z ojedinelých útokov a 48. min. neustáli tlak vlkov, keď Novotného puk z diaľky tečoval za Romančíka Richard Huna. Domáci sa snažili pridať ďalší gól a nepripustiť ďalšie vyrovnanie, ale Romančík bol proti. S približujúcim sa záverom duelu domáci museli odolávať tlaku hostí, ktorí hrali v závere aj bez brankára, ale vyrovnať sa im už nepodarilo.

Milan Jančuška, tréner Žiliny: "Bol to dôležitý zápas. Vieme, aká je tabuľka, aké je postavenie oboch tímov. Museli sme dnes zabodovať a som rád, že sa nám to podarilo. Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu, veľmi veľa šancí, pri dvojgólovom vedení však musíme inak reagovať. Druhú tretinu si určite nedáme za klobúk a poriadne si ju musíme rozobrať. Zápas sme mohli v pohode vyhrať, ale kvôli nepremeneným šanciam sme si z neho urobili nervák."

Roman Šimíček, tréner Skalice: "Ťažko sa mi hodnotí tento duel. V prvej tretine bola na ľade iba Žilina, my sme si neplnili svoje povinnosti a bol zázrak, že sme inkasovali iba raz. V druhej tretine sme sa prebudili, vyrovnali sme. Bohužiaľ, v záverečnej časti sme inkasovali nešťastný gól. Víťazstvo Žiliny je však zaslúžené, my sme si nezaslúžili získať body po tom, čo sme predviedli."



MsHK DOXXbet Žilina – HK 36 Skalica 5:4 (1:0, 3:4, 1:0)
Góly:
2. Drevenák (Kurali, Ježek), 22. Handlovský (Stupka, Ťavoda), 25. D. Brejčák (Róbert Huna, Richard Huna), 34. Škoda (Stupka, Handlovský), 48. Ri. Huna (Novotný, Ró. Huna) – 23. Barák (Zálešák, Trenčan), 25. Bezúch (Reichel), 30. Lantoš (J. Novák, Komínek), 39. Barák (Brendl). Rozhodovali: Jonák, Kubuš – Synek, Tvrdoň, vylúčení: 2:3, presilovky a oslabenia: 0:0, 1204 divákov


Zvolen bravúrne zdolal Piešťany


Piešťany 28. decembra (TASR) - Piešťany sa predstavili na domácom ľade poslednýkrát v tomto kalendárnom roku, no lepšie začali hostia zo Zvolena, keď musel Košarišťan niekoľkokrát zasahovať lapačkou. Góly padli iba pri nerovnovážnom stave. Vylúčenie Ručkaya potrestal po prihrávke pred bránku Zuzin, za domácich vyrovnával, taktiež v presilovke, Saliji. Strela Filipa prepadla Barošovi iba k osamotenému piešťanskému hráčovi a ten mal pred sebou už len odkrytú bránku.

Zvolenčania boli naďalej aktívnejší a v úvode druhej časti sa dostali do vedenia. Piešťany v snahe vyhodiť puk trafili iba čiarového rozhodcu, puk zostal v útočnom pásme, Zvolenčania v prečíslení, ktoré dokonale využili a Zuzin dával do prázdnej bránky – 1:2. V 27. minúte už bol rozdiel dvojgólový, Klíma si potiahol puk spoza bránky až do pravého kruhu, odkiaľ strelou švihom prekvapil Košarišťana – 1:3. Piešťanci sa vrátili do hry pri presilovke o dvoch hráčov. Filip od modrej našiel pred bránkou osamoteného Ručkaya, ten sa neulakomil prihral na opačnú stranu Tibenskému, ktorý strelou pod brvno znížil – 2:3.

Aj v úvode tretej časti sa opäť presadili Zvolenčania. Mráz nahodil puk od mantinelu pred Košarišťana a Jurík ho tečoval pomedzi nohy domáceho gólmana – 2:4. Domáci sa snažili niečo so zápasom spraviť, ale ich bojovnosť na zvolenskú kvalitu nestačila. V 52. minúte definitívne rozhodol o výsledku Puliš. Na konci presilovky strieľal od modrej Bagina Puliš pred gólmanom tečoval do siete – 2:5. V závere zaujala už iba šarvátka, pri ktorej zhodili rukavice domáci aj hosťujúci hráči.

Leo Gudas, tréner Piešťan: "Rozhodli presilovky. My sme svoje nepremieňali, a to nás dostávalo do kolien. Zvolen sa v nich pekne presadzoval a zaslúžene zvíťazil." Andrej Podkonický, asistent trénera Zvolena: "Začali sme lepšie a hoci bola prvá časť vyrovnaná, mali sme viac šancí. V druhej časti sme sa presadili aj gólovo a odvtedy sme boli aj lepším mužstvom. Darilo sa nám aj v presilovkách, čo v predošlých zápasoch nešlo a to si myslím, že rozhodlo."



ŠHK 37 Piešťany – HKM Zvolen 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)
Góly:
19. Saliji (Filip, Belluš), 32. Tibenský (Ručkay, Filip) – 15. Zuzin (Krejči, Klhúfek), 22. Zuzin (Obdržálek), 27. Klíma (Škvaridlo, F. Fekiač), 42. Jurík (Mráz, Misenev), 52. Puliš (Bagin, Brabenec). Rozhodovali Lauff – Holienka, Rovenský, vylúčení: 3:6, navyše: Hlúch 5+DKZ za zhodenie rukavíc, Tomčák 5+DKZ za údery – Puliš 5+DKZ, Bagin 5+DKZ obaja za zhodenie rukavíc, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 1320 divákov


tabuľka po 33. kole:
1. HC Košice 35 18 5 4 8 98:58 68
2. HK Nitra 35 21 2 1 11 117:87 68
3. HKM Zvolen 35 19 3 4 9 125:86 67
4. HC'05 B. Bystrica 35 17 3 4 11 103:73 61
5. Dukla Trenčín 35 14 5 5 11 84:88 57
6. HK Poprad 35 14 4 4 13 104:94 54
7. ŠHK 37 Piešťany 35 14 3 2 16 92:100 50
8. MsHK Žilina 35 12 3 3 17 78:99 45
------------------------------------------------
9. MHC Martin 35 12 3 3 18 77:87 44
10. HK 36 Skalica 35 10 0 3 22 76:122 33