Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Višňovský nedokončil tréning, Hossa ho vynechal

Na snímke slovenský hokejový reprezentant a hráč zámorského hokejového klubu New York Islanders Ľubomír Višňovský Foto: TASR/Martin Baumann

Oboch slovenských reprezentantov trápi zranenie.

New York 30. septembra (TASR) - Slovenský hokejový obranca Ľubomír Višňovský má problémy s chrbtom, pre ktoré nedokončil ani pondelkový ranný tréning v jeho zámorskom tíme New York Islanders. Skúsený zadák dostal podľa denníka Newsday kŕče a z ľadu mu museli pomôcť tréneri.

Predstavitelia newyorského klubu informovali, že budú jeho zdravotný stav každý deň monitorovať. Podľa redaktora Arta Staplea z Newsday odchádzal Višňovský z ľadu napriek kŕčom vysmiaty a nevyzeral byť situáciou znepokojený, zrejme však vynechá zvyšné prípravné zápasy "ostrovanov" pred nadchádzajúcou sezónou NHL.

Pokiaľ by Višňovský nemohol nastúpiť v úvode sezóny, bola by to pre Islanders citeľná strata. Tréner Jack Capuano sa ešte pred pár dňami veľmi pochvalne vyjadroval na adresu veterána so skúsenosťami z trinástich sezón NHL. "Ľubo je líder, ostrieľaný harcovník, ktorý vie podržať puk a upokojiť hru. Ak je na ľade, máme väčšinou puk vo svojej moci. Obranná dvojička Hickey - Višňovský hrala dosiaľ výborne. Dúfam, že mu zdravie vydrží," povedal Capuano ešte pred pondelkovým tréningom.

Višňovský, ktorý 11. augusta oslávil svoje 38. narodeniny, odohral v minulej sezóne pre otras mozgu a s ním spojené symptómy v profilige iba 24 zápasov. V nich si pripísal tri góly a 11 asistencií.

Hossu trápi menšie zranenie

Útočníka Chicaga Mariána Hossu trápi menšie zranenie v dolnej časti tela, pre ktoré vynechal pondelkový tréning v jeho klube NHL. Podľa trénera Blackhawks Joela Quennevilla nie sú jeho zdravotné problémy vážne a slovenský hokejista by sa mal objaviť v utorok opäť na ľade. Viac informácií zámorským médiám neposkytol.

O zdravotných problémoch 35-ročného krídelníka referoval portál ESPNChicago.com. Hossa odohral v doterajšom priebehu tréningového kempu dva prípravné zápasy, v ktorých nebodoval. Víťaza Stanleyho pohára z roku 2010 čaká šiesta sezóna v drese Chicaga, v minulom ročníku NHL nazbieral v 72 súbojoch základnej časti 60 bodov (30+30), v play off pridal v 19-tich štartoch 14 bodov (2+12).