Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Import

Deň otvorených dverí v Zemplínskej knižnici

Ilustračné foto Foto: Veronika Cholewová/TASR

Zemplínska knižnica Gorazda Zvonického (ZKGZ) pripravila počas Dňa otvorených dverí prekvapenia nielen pre svojich verných čitateľov

Michalovce 16. júla (TADR) -  Knižnica sa ako obyčajne zamerala svojím programom predovšetkým na deti. Predpoludním  sa čítalo z knižiek a hralo bábkové divadlo. Pre trochu starších si študenti z SOŠ sv. Cyrila a Metoda v Michalovciach pripravili rady ako sa líčiť, vyrábať náramky i urobiť účes.

Kreslilo sa aj na chodník. Betón naplnili deti s farebnými kriedami, aby rozžiarili slnečný deň ešte viac. "Vyfarbovali sme maľovanky, maľovali na tvár, robili kľúčenky,“ hovorila nadšene Miška z 2. ZŠ, ktorá prišla spolu so spolužiakmi. DOD prilákal najmä deti zo základných škôl, stredných i materských. ,,Prišiel som si požičať knižky a odpustili mi aj pokutu,“ pochválil sa Jano Košický. Čiastočné alebo úplne odpúšťanie pokút bolo súčasťou stredajšej akcie. Kto prišiel do knižnice, mohol využiť bezplatný zápis a stať sa novým čitateľom. Počas celého dňa bola burza LP platní a kníh. Pre návštevníkom sa stala zaujímavá tiež výstava Kde je les, tam je život, ktorá bola plná zvierat. 

Veronika Cholewová, Prešovská univerzita, Prešov