Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Import

FIFA potrebuje čas na vyšetrenie incidentu po dueli USA - Kanada

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) uviedla, že potrebuje viac času na vyšetrenie incidentov, ktoré nasledovali po zápase semifinále olympijského turnaja žien medzi USA a Kanadou.

Londýn 8. augusta (TASR) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) uviedla, že potrebuje viac času na vyšetrenie incidentov, ktoré nasledovali po zápase semifinále olympijského turnaja žien medzi USA a Kanadou. Američanky po dramatickom priebehu vyhrali 4:3 po predĺžení.

V stanovisku FIFA sa píše, že nemôže začať disciplinárne konanie voči žiadnemu tímu ešte pred štvrtkovým duelom o bronz medzi Kanadou a Francúzskom. "Ďalšie vyšetrovanie ale bude nutné vzhľadom k incidentom, ktoré sa po zápase udiali," uviedla FIFA.

Kanada inkasovala rozhodujúci gól na Old Trafforde v nadstavenom čase predĺženia a hráčky "javorového listu" sa po zápase sťažovali na výkon rozhodkyne Christiany Pedersenovej z Nórska. Tá údajne nadržiavala reprezentantkám Spojených štátov. Vadil im najmä moment z 80. minúty, keď podľa Pedersenovej držala kanadská brankára Erin McLeodová loptu príliš dlho. V prospech Američaniek nariadila nepriamy voľný kop vo vnútri šestnástky, z čoho neskôr rezultoval pokutový kop a vyrovnanie tímu USA.