Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Import

Hasiči zasahovali počas minulého týždňa 640-krát

Ilustračná snímka. Foto: HaZZ/Facebook

Najviac výjazdov zaznamenali hasiči v nedeľu (116), pričom takmer štvrtina z nich súvisela s nepriaznivým počasím a s poveternostnou situáciou v Trnavskom a v Banskobystrickom kraji.

Bratislava 26. augusta (TASR) – Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) museli ísť minulý týždeň k 640 udalostiam. Najmenej zasahovali v Trenčianskom kraji (55-krát), naopak ich pomoc bola najžiadanejšia v Žilinskom kraji (100-krát). Na stránke Ministerstva vnútra SR o tom informoval HaZZ.

Pri požiaroch zasahovali profesionálni hasiči 206-krát (32,2 percenta), pri technických zásahoch pomáhali 417-krát (65,2 percenta), z toho pri dopravných nehodách 152-krát. Ekologické udalosti riešil HaZZ počas minulého týždňa 17-krát (2,7 percenta). „V uvedenom týždni sa na Slovensku priemerne každých 16 minút stala udalosť, pri ktorej bol potrebný zásah profesionálnych hasičov,“ uviedol HaZZ.

Najviac výjazdov zaznamenali hasiči v nedeľu (116), pričom takmer štvrtina z nich súvisela s nepriaznivým počasím a s poveternostnou situáciou v Trnavskom a v Banskobystrickom kraji. Najmenej bola pomoc príslušníkov HaZZ potrebná v pondelok, keď bolo zaznamenaných 76 výjazdov.