Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Import

Skupina Hex pripravuje turné Hex feat. Silné reči Tour 2018

Skupina Hex Foto: TASR/Štefan Puškáš

Obľúbení Hexáci Peter Ďuďo Dudák, Martin Fefe Žúži, Tomáš Yxo Dohňanský a Tibor Tybyke Szabados sú na scéne takmer tri desiatky rokov a vždy svojich fanúšikov dokážu prekvapiť.

Bratislava 13. februára (TASR/Teraz.sk) – Skupina Hex pripravuje nezvyčajné turné, ktorému dali názov Hex feat. Silné reči Tour 2018. Bude kombináciou hitov kapely a humorných historiek v podaní Silných rečí Jána Gorduliča. Turné štartuje 5. apríla v Prešove, pokračuje v Košiciach (6.4.), Poprade (7.4.), Nitre (11.4.), Trenčíne (12.4.), Žiline (13.4.), Leviciach (17.4.) a končí sa 19. apríla v Bratislave.

Obľúbení Hexáci Peter Ďuďo Dudák, Martin Fefe Žúži, Tomáš Yxo Dohňanský a Tibor Tybyke Szabados sú na scéne takmer tri desiatky rokov a vždy svojich fanúšikov dokážu prekvapiť. Tentoraz si vymysleli výnimočné spojenie ich hudby a humoru, s ktorým vyrazia na toto turné.



„Janovi sme otvorili náš foto a video archív, ktorý sme ešte nikdy nikomu neukázali. Bude to naozaj kopec humoru na tému Hex. Jano je v hovorenom slove majster a turné by mohlo mať pokojne podtitul Všetko, čo ste o Hexe nevedeli. Fotky a videá, ktoré sme si po rokoch pozerali, nás neskutočne zabavili a veríme, že zabavia aj našich fanúšikov,“ približuje turné basový gitarista Tomáš Yxo Dohňanský.

„Na pódiu si z nás Jano bude trochu uťahovať, preberieme s ním minulosť aj súčasnosť. Za nami budeme mať veľkú LED obrazovku a na nej pôjdu klipy aj fotky a videá z minulosti. Bude to sranda, “ doplnil spevák a autor hudby Peter Ďuďo Dudák.

S Jánom Gorduličom sa Hexáci poznajú už dlho, krstil dokonca ich album Ty a ja. Na turné by si mal s kapelou aj zaspievať. „Na Hexe som vyrastal. Jednu z prvých vecí, čo som počul, bola Maťo a Linda a tá ma trafila presne v tých časoch, keď som sa trápil kvôli babenkám. Skamarátili sme sa trochu viac počas majálesov, ktoré už niekoľko rokov moderujem a chalani tam hrávajú. Máme za sebou prvú fázu - oťukali sme sa a ja teraz vymýšľam svoj stand up. Dal som im úlohu nachystať jedno pesničkové prekvapenie pre ľudí. Vraj ma naučia hrať aj na gitaru. Teda aspoň štyri akordy, aby som nejakú ich najľahšiu pesničku aspoň vizuálne zvládol,“ dodáva Ján Gordulič.

„Jano už s nami spieval pesničku Vetroň, ktorá je jeho srdcovka. A možno nezostane len pri tejto jednej piesni. Otázkou je, ako to znesú diváci,“ povedal bubeník Tibor Tybyke Szabados.  

Na turné si kapela dala pripraviť špeciálnu scénu, svetlá a zvukovú aparatúru ušitú na mieru. Chalani si naplánovali osem koncertov, zaznejú skladby z nového albumu Ľahký song a Nezaspím. V playliste sú aj piesne Dievčatá, Srdce, Tak aspoň chvíľu skús aj skladba Oteckovia, ktorú nahrali pre úspešný seriál. Nebudú chýbať ani staršie songy ako Madelaine, Vetroň, Nikdy nebolo lepšie, V piatok podvečer či Keď sme sami. Niektoré staršie skladby dostanú jemne nový šat.

„Naším cieľom je hlavne pripraviť dobrú zábavu, veľa hudby a zapojiť návštevníkov do diania na scéne. Budú si môcť zatancovať a zaspievať si s nami na pódiu,“ uzatvára textár a gitarista Martin Fefe Žúži.

Vstupenky na koncerty sú v predaji v sieti Ticketportal. TASR informovala Nora Krchňáková, PR manažérka agentúry NK Factory.