Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Import

V dejisku OH zomrel muž, ktorý si kúpil vstupenky na každý deň

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Štyridsaťdeväťročný Brit skolaboval počas sledovania cyklistky a stíhacích pretekov družstiev mužov.

Londýn 8. augusta (TASR) - Britský fanúšik olympijských hier Conrad Readman, ktorý si zakúpil vstupenky na každý deň OH v Londýne, zomrel po kolapse na velodróme v Olympijskom parku.

Štyridsaťdeväťročný Brit sledoval cyklistku Victoriu Pendletonovú, ako aj stíhacie preteky družstiev mužov, pri ktorých si reprezentanti usporiadateľskej krajiny Hier XXX. olympiády v Londýne vybojovali zlaté medaily. Počas sledovania pretekov skolaboval, pravdepodobne dostal infarkt.

Fanúšik si zobral dvojtýždňovú dovolenku a na olympiáde uvidel prakticky každý šport, pričom sa zúčastnil aj na otváracom ceremoniáli. Sledoval veslovanie, tenis, cyklistiku, hádzanú, šerm, plávanie, skoky do vody, vzpieranie, vodné pólo, plážový volejbal, pozemný hokej, lukostreľbu, futbal, kanoistiku či bedminton. "Milujem chvíle, keď Will a Kate oslavujú zlato pre Britániu - celý národ sa teší," znela jedna z posledných správ Readmana na sociálnej sieti, ktorou chcel povedať, že vojvoda a vojvodkyňa z Cambridgeu si vychutnávajú zlatú olympijskú radosť športovcov z ich krajiny.

"Môžeme potvrdiť, že na jednom zo športovísk v piatok skolaboval muž, ktorý žiaľ neskôr v nemocnici zomrel. Bol jednoznačne veľkým fanúšikom olympiády a naše myšlienky teraz smerujú k jeho rodine a priateľom," uviedol v oficiálnom vyhlásení hovorca Organizačného výboru londýnskej olympiády (LOCOG).