Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

Dokument mapujúci život Pavla Demitru príde do kín v apríli

Na snímke vpravo Pavol Demitra sa lúči s reprezentačnou kariérou po stretnutí Slovensko - Dánsko na hokejových MS 9. mája 2011 v Bratislave. Vľavo Richard Zedník. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Tvorcovia v snímke použili unikátne archívne zábery, exkluzívne materiály z archívu NHL a osobné výpovede.

Bratislava 11. februára (TASR) - Do slovenských kín príde v apríli dokument s názvom 38. Film mapuje život slovenskej hokejovej legendy Pavla Demitru. "Tento jedinečný filmový projekt predstaví Demitru nielen ako vrcholového športovca, ale predovšetkým ako človeka a silnú osobnosť, na ktorú dodnes spomína celý národ," informovala TASR Martina Kalová z distribučnej spoločnosti Itafilm.

"Nechceme sa pozerať na športovca, chceme mať pred očami človeka, osobnosť. Viac sa dozvedieť o tom ako žil, čo čakal od života, na čom mu záležalo a čo dosiahol," uviedol k filmu jeho producent a scenárista Dano Dangl.

Tvorcovia v snímke použili unikátne archívne zábery, exkluzívne materiály z archívu NHL a osobné výpovede. Film je bez komentára, udalosti prerozprávajú Paľovi blízki ľudia a jeho manželka Majka. Nemalý priestor je venovaný slovenskej hokejovej reprezentácii, ktorej bol Pavol Demitra neoddeliteľnou súčasťou.

Dokument poodhalí významné i bežné momenty zo života hokejovej legendy, jeho túžby a vytýčené ciele. Film 38 vzdáva poklonu tomuto mimoriadnemu človeku, ktorý bol symbolom úspechu, vzorom mnohých mladých ľudí a nielen vzorom športovým. "Je určený každému, koho sa odchod Paľa Demitru dotkol, a kto sa chce dozvedieť niečo viac o tomto nielen výnimočnom hokejistovi, ale predovšetkým skvelom človeku," odkazujú divákom tvorcovia filmu, ktorý do slovenských kín uvedie Itafilm 10. apríla.