Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia KHL

Doneck definitívne odohrá domáce zápasy v semifinále v Bratislave

Na snímke vypredaná Slovnaft aréna počas zápasu 1. kola kontinentálnej hokejovel ligy (KHL) HC Slovan Bratislava - Donbass Doneck Foto: TASR/Martin Baumann

Dôvodom presunutia stretnutí je pretrvávajúca nepriaznivá politická situácia na Ukrajine, vrátane samotného mesta Doneck.

Moskva 19. marca (TASR) - Domovským stánkom hokejistov Donbassu Doneck v sérii konferenčného semifinále play off KHL proti Levu Praha bude definitívne bratislavská Slovnaft aréna. Informoval o tom web slovenského účastníka súťaže Slovana Bratislava.

Vedenie KHL v stredu popoludní na základe dohody s predstaviteľmi Donbassu Doneck a Slovanom Bratislava definitívne potvrdilo zmenu dejiska prvých dvoch domácich zápasov ukrajinského klubu. Tie sa uskutočnia v nedeľu 23. marca o 17.00 h a v pondelok 24. marca o 19.00 h. Dôvodom presunutia stretnutí je pretrvávajúca nepriaznivá politická situácia na Ukrajine, vrátane samotného mesta Doneck.

Ukrajinský účastník KHL, v ktorého tíme pôsobí brankár Ján Laco a obranca Peter Podhradský, už má so slovenskou metropolou pozitívnu skúsenosť. V pondelok zdolal práve v Bratislave v siedmom stretnutí štvrťfinále play off Západnej konferencie Dinamo Riga 3:1 a rozhodol o svojom postupe do semifinále. Vo štvrťfinálovej sérii triumfoval 4:3 na zápasy.

Úvodný duel konferenčného semifinále medzi Donbassom a Levom sa uskutoční vo štvrtok v Prahe, druhý sa bude konať o deň neskôr.