Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

Francouz, Larsen a Chocholačov sa stali hráčmi mesiaca január v KHL

Český brankár Pavel Francouz. Foto: TASR

Francouz doviedol svoj tím k piatim víťazstvám v ôsmich zápasoch. Pripísal si dve čisté kontá pri 95,64-percentnej úspešnosti zákrokov s priemerom 1,57 inkasovaného gólu na zápas.

Moskva 31. januára (TASR) - Najlepším brankárom mesiaca január sa v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) stal Čech Pavel Francouz z Traktora Čeľabinsk. Svoj tím doviedol k piatim víťazstvám v ôsmich zápasoch. Pripísal si dve čisté kontá pri 95,64-percentnej úspešnosti zákrokov s priemerom 1,57 inkasovaného gólu na zápas.

Najlepším obrancom bol v januári podľa khl.ru Dán Philip Larsen zo Salavatu Julajev Ufa, ktorý odohral osem zápasov a pripísal si sedem bodov (1+6). Mesiac ukončil so šiestimi plusovými bodmi.

Útočníkom mesiaca je ruský hokejista Spartaka Moskva Alexander Chocholačov, ktorý v ôsmich zápasoch dosiahol štrnásť bodov (6+8). Stal sa najproduktívnejším hráčom počas sledovaného obdobia a v zápase proti Čerepovcu (3:4 pp) strelil hetrik.

Ocenenie pre najlepšieho nováčika v januári získal 20-ročný útočník Neftechimika Nižnekamsk Rafael Bikmulin, ktorý v siedmich zápasoch strelil dva góly a pridal rovnaký počet asistencií.