Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

Lunter posilou Slovana, s belasými podpísal dvojcestnú zmluvu

Rozhodca Tim Meyer rozdeľuje Švéda Jespera Petterssona a Slováka Mária Luntera. Foto: TASR/AP

Štruktúra kontraktu znamená, že ak sa Lunter nebude presadzovať v prvom mužstve Slovana, može v priebehu sezóny nastupovať aj v drese HC'05 Banská Bystrica v slovenskej Tipsport extralige.

Bratislava 26. júna (TASR) - Slovenský účastník Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) HC Slovan Bratislava oznámil meno ďalšej posily pre sezónu 2014/15. Stal sa ňou talentovaný reprezentačný útočník Mário Lunter, ktorý doteraz pôsobil v Banskej Bystrici. Dvadsaťročný pravý krídelník sa s "belasými" dohodol na jednoročnej dvojcestnej zmluve s platnosťou do 30. apríla 2015.

Štruktúra kontraktu znamená, že ak sa Lunter nebude presadzovať v prvom mužstve Slovana, može v priebehu sezóny nastupovať aj v drese HC'05 Banská Bystrica v slovenskej Tipsport extralige. "Mário Lunter je jeden najvýraznejších talentov vo svojej vekovej kategórii. Pre svoj mladý vek navyše spadá do limitu mladých hráčov pre zápasy KHL. Verím, že v kvalitnej súťaži preukáže svoj talent, bude hokejovo rásť a zaradí sa medzi stabilných hráčov zostavy A-tímu," uviedol pre oficiálny klubový web generálny manažér Slovana Maroš Krajči.

Už ako 14-ročný si Lunter vybojoval miesto v tíme "baranov" do 18 rokov a napriek svojmu mladému veku sa v produktivite zaradil medzi lídrov mužstva. V najvyššej slovenskej súťaži debutoval v ročníku 2011/2012. V nasledujúcich dvoch sezónach nazbieral zhodne po 24 kanadských bodov a patril medzi dôležitých členov mužstva Banskej Bystrice.

Jeho talent neunikol ani reprezentačným trénerom. Strelecky dobre disponovaný útočník si dres Slovenska obliekol na svetových šampionátoch do 17, 18 a 20 rokov. V závere uplynulej sezóny si Lunter odbil premiéru aj v seniorskej reprezentácii, kedy sa zapojil do prípravných zápasov pred MS v Bielorusku.