Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

Marko Daňo podpísal nováčikovský kontrakt s Columbusom

Na snímke útočník Slovenska Marko Daňo Foto: TASR/Oliver Ondráš

Začínať bude na farme v Springfielde.

Bratislava 6. marca (TASR) - Slovenský hokejista Marko Daňo nedohrá sezónu v bratislavskom Slovane. Vedenie účastníka KHL ho v súlade s predchádzajúcou dohodou uvoľnilo spod kontraktu, ktorý pôvodne znel do 30. apríla 2015. Kroky mladého útočníka smerujú do NHL, aktuálny ročník by mohol dokončiť v Columbuse Blue Jackets, ktorý ho draftoval vlani v lete v 1. kole z celkového 27. miesta.

Tento krok by mal 19-ročnému Daňovi umožniť podpísať trojročný nováčikovský kontrakt s Blue Jackets. V prípade, ak by sa vrátil do roku 2018 naspäť do Európy, podľa dohody by Slovan na neho mal prednostné právo.

"Nečakal som to. Všetko riešil môj agent a mne to len oznámil, zostal som prekvapený ale aj veľmi rád. Začínať budem určite na farme v Springfielde, budem sa však snažiť prepracovať sa vyššie. Teraz čakám na víza a do desiatich dní by som mal odletieť," povedal pre TASR Daňo.

Dva roky strávené v drese "belasých" mu ponúkli vcelku bohatú zápasovú prax v KHL, za čo je 19-ročný mladík Slovanu vďačný. "Chcel by som sa v klube všetkým poďakovať. Špeciálne trénerovi Rostislavovi Čadovi, ktorý mi dal šancu a aj teraz mi dovolil naďalej trénovať so Slovanom, až pokým neodletím do USA," dodal Daňo.

Odchovanec trenčianskej Dukly prišiel do Bratislavy v lete 2012 pred začiatkom debutovej sezóny Slovana v KHL. V drese s orlom na hrudi si za dva roky pripísal 78 štartov, nazbieral 11 kanadských bodov. V tejto sezóne odohral za Slovan 37 zápasov, v ktorých zaznamenal sedem bodov za tri góly a štyri asistencie.

"Slovan Bratislava ďakuje Markovi Daňovi za odvedenú prácu pre náš klub počas uplynulých dvoch sezón a želá mu veľa zdravia, šťastia a úspechov v jeho sľubne sa rozvíjajúcej kariére," uvádza sa vo vyhlásení na webstránke Slovana.