Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia KHL

Slovan doma prehral 2:3 po samostatných nájazdoch

Na snímke gól, zľava Žiga Jeglič (Slovan), Sergej Bernacký a prekonaný brankár Ivan Kasutin (Novgorod) v hokejovom zápase KHL medzi HC Slovan Bratislava - Torpedo Nižnij Novgorod 14. septembra 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

V domácom zápase Slovana proti Torpedu Nižnij Novgorod sa dnes predstavil aj uzdravený center Mário Bližňák.

BRATISLAVA 14. septembra (TASR) – Hokejisti Slovana Bratislava odštartovali štvorzápasovú domácu šnúru v Kontinentálnej hokejovej ligy prehrou. V nedeľňajšom zápase podľahli Torpedu Nižnij Novgorod 2:3 po samostatných nájazdoch a v tabuľke Západnej konferencie im patrí tretia priečka.

"Belasí" mali výborný štart do duelu a už v 3. minúte viedli, keď sa presadil ich kapitán Bartovič. Hosťom sa však v druhej polovici úvodnej tretiny podarilo otočiť skóre. V 16. minúte skóroval Salminen a v 18. pridal druhý gól ďalší fínsky legionár Immonen. Slovan si v druhom dejstve vypracoval viacero dobrých šancí a v 36. minúte vyrovnal zásluhou kanoniera Nagya, pre ktorého to bol už piaty presný zásah v sezóne. V samostatných nájazdoch rozhodol o triumfe hostí Immonen.



Zverenci trénera Rostislava Čadu sa najbližšie stretnú v utorok o 19.00 h so Severstaľom Čerepovec, v sobotu (17.30 h) ich čaká CSKA Moskva a štvorzápasovú domácu šnúru zakončia v stredu 24. septembra proti Medveščaku Záhreb (19.00 h).

Slovan mal výborný vstup do duelu, keď Bartovič otvoril skóre už v 3. minúte. Svoju akciu po ľavom krídle zakončil strelou z uhla, ktorá prekĺzla Kasutinovi pomedzi lapačku a betón. V 7. minúte mohlo byť už 2:0 pre "belasých", no Netík nedal a vzápätí skončil na ľade, keď inkasoval úder do tváre. Na striedačku mu museli pomôcť spoluhráči, ale po pár minútach opäť vykorčuľoval na ľad. Kým prvá desaťminútovka svižného stretnutia patrila domácim hokejistom, v druhej už mali prevahu hostia. Vytvorili si výrazný tlak a prvú veľkú šancu mal Wolski, no z tesnej blízkosti nepretlačil puk za pozorného brankára. V 15. minúte pri presilovke sa však ocitli Salminen a Immonen sami pred Janusom. Brankár Slovana prvý pokus kryl, ale dorážka Salminena si už našla cestu za jeho chrbát - 1:1. V 18. minúte hostia už viedli. Žarkov najprv neusmernil skackajúci puk do siete, ale pri ďalšej akcii sa to podarilo Immonenovi - 1:2.

V druhej časti si obe mužstvá vytvorili niekoľko dobrých šancí. Najprv sa svojou typickou akciou prezentoval kapitán "belasých" Bartovič, unikol po ľavom krídle, no jeho strela švihom iba opečiatkovala žŕdku Kasutinovej bránky. Gólman Torpeda si o dve minúty poradil aj s tutovkou dvojice Murley - Tičar. Ďalšie minúty patrili hosťom, ktorí si vytvorili tlak, a Janus musel vyriešiť niekoľko zložitých situácií, svojich spoluhráčov ale podržal. Slovan sa z neho vymanil až pri ďalšej presilovke, no početnú výhodu nezužitkoval. Následne si zahrali proti štyrom aj hostia, ale ani im presilovka príliš nevyšla a Janusa ohrozil iba Immonen. V závere dejstva hrali domáci 5 na 3 a doslova zamkli súpera pred bránkou. Jeglič najskôr iba opečiatkoval žŕdku, no Nagy už spomedzi kruhov namieril presne a svojím piatim gólom v sezóne vyrovnal na 2:2. V poslednej minúte mohli ísť "belasí" opäť do vedenia, ale Hudáček svoj únik nepremenil.

Domáci diváci v úvode tretej tretiny najprv prečkali oslabenie svojho tímu a chvíľu po tom sa už tešili z tretieho gólu Slovana. Rozhodcovia ho však po prezretí videa neuznali, keďže po strele Ölveckého sa puk odrazil od žŕdky do Kasutina, ktorý ho zastavil ešte pred bránkovou čiarou. V ďalšom priebehu už dominovali domáci, ktorí sa snažil rozhodnúť ešte v riadnom hracom čase. Tri minúty pred koncom k tomu dostali výbornú možnosť, keď išiel na trestnú Denis Kazionov. Napriek veľkým šanciam sa im nepodarilo prekonať Kasutina a tak zápas pokračoval predĺžením. V ňom gól nepadol, o víťazstve hostí tak rozhodol až v samostatných nájazdoch Immonen.

Slovan Bratislava - Torpedo Nižnij Novgorod 2:3 pp a sn (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0, 0:1)
Góly:
3. Bartovič (Baranka, Sersen), 36. Nagy (Sersen) - 16. Salminen (Immonen), 18. Immonen (Bernackij, Potapov), rozh. nájazd: Immonen. Rozhodovali: Bulanov, Sergejev - Balodiš, Birin, vylúčení: 5:7, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané)

Slovan Bratislava:
Janus - Sersen, Baranka, Starosta, Sigalet, Brejčák, Mihálik - Nagy, Nedorost, Vondrka - Netík, Surový, Hudáček - Murley, Tičar, Bartovič - Jeglič, Bližňák, Ölvecký

Torpedo Nižnij Novgorod: Kasutin - Hietanen, Bernackij, Grigorjev, Valentenko, Babčuk, Chomickij, Aliajev - Denis Kazionov, Galuzin, Krasnoslobodcev - Kuľomin, Dmitrij Kazionov, Drugov - Wolski, Immonen, Salminen - Žarkov, Potapov, Nokelainen - Dvurečenskij


Hlasy po zápase
Rostislav Čada, tréner Slovana:
"Dnes sme videli veľmi bojovný zápas. V prvej tretine sme mali slabšiu chvíľku, keď sme inkasovali dva góly. Horší sme boli aj na začiatku druhej tretiny, ale hlavne fyzickou prácou a bojovnosťou sme sa vrátili do zápasu a dokonca sme boli v ďalšej fáze lepší ako súper. Trafili sme štyri čisté žŕdky a domnievam sa, že to bola hlavná príčina, prečo sme dnes nevyhrali. Bohužiaľ, v nájazdoch nám chýbal náš strelec Laco Nagy, ktorý sedel na trestnej lavici."




Ivan Baranka, obranca Slovana: "Mali sme dobrý vstup do zápasu, prvých desať minút sme kontrolovali puk a vytvárali sme si šance. Druhých desať minút nám však nevyšlo podľa našich predstáv, nemali sme taký pohyb. Súperovi to dodalo trošku krídla, dali vyrovnávajúci gól, boli v takej eufórii a po prvej tretine sme prehrávali 1:2. Ale ukázali sme charakter a proti tak kvalitnému mužstvu sme dokázali vyrovnať. V 3. tretine už šance lietali, mali ich oni aj my. Dospelo to až do nájazdov a to už je lotéria."
Jaroslav Janus, brankár Slovana: "Johan chytal skvele vo všetkých štyroch zápasoch, vždy náš tím podržal. Ja som čakal a na každý zápas som sa pripravoval rovnako, ako keby som išiel chytať. Dnes ráno som sa dozvedel, že idem do bránky. Bol som na to pripravený, ale mrzí ma, že sme to v nájazdoch nedotiahli do konca."
Ladislav Nagy, útočník a strelec druhého gólu Slovana: "V prvej tretine som sa necítil dobre, v druhej a tretej to už bolo lepšie. Ale našej päťke sa zatiaľ darí a ide to v pohode."
Milan Bartovič, kapitán a útočník Slovana: "Majú vyspelých hráčov, majú skúsenosti a už aj niečo za sebou. Z tohto zápasu si ale treba zobrať tie dobré veci a preniesť ich do toho nasledujúceho, v utorok proti Čerepovcu."