Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Knihy

ABOUT THE FUTURE – 51 príbehov žien pre budúcnosť zdravotníctva

Foto: ABOUT THE FUTURE

Kam smeruje zdravotníctvo, a aké sú predstavy o budúcnosti, ktorá sa týka nás všetkých?

Bratislava 27. júna (OTS) - Guido Longhitano si vypočul hlasy viac ako 51 žien z rôznych pozícií v zdravotníctve, silných a empatických, výnimočných žien, líderiek a vizionárok; žien, ktoré sa ako prvé v histórii dostali na riadiace pozície a ktoré čoraz viac tieto miesta obsadzujú: profesoriek, docentiek, lekárok, sestričiek a manažérok v zdravotníctve

Prvý krát - boli zozbierané nefiltrované, necenzúrované, nevytvorené z požiadaviek farmaceutických firiem alebo veľkých hráčov v zdravotníctve, príbehy a myšlienky žien pracujúcich v zdravotníctve.

Prostredníctvom fotografií, ktoré niekedy povedia viac ako tisíc slov, sa podarilo zachytiť podstatu ich práce a boja. Zozbierané príbehy, skúsenosti a inovatívne nápady nás nechávajú inšpirovať sa ženami, ktoré sa rozhodli zasvätiť‘ svoj život liečeniu a záchrane životov dokonalých neznámych. Táto hlboká skúsenosť dáva nádej na lepšiu budúcnosť.


O autorovi

Guido Andrea Longhitano, manažér, fotograf – dokumentarista, sa narodil v Rapalle (Taliansko). Od roku 2002 žije a pracuje v Poprade, kde si založil rodinu, je otcom syna Guida. Od roku 2016 má aj slovenské občianstvo
Pôsobí ako riaditeľ dvoch výrobných spoločností. Už od jeho trinástich rokov je vášnivým fotografom. V jeho snahe prispievať spoločenstvám, v ktorých žije, pôsobil ako dobrovoľník záchrannej zdravotnej služby v Taliansku (za svoje služby získal zlatú a striebornú medailu) a počas jeho pobytu v Kalifornii ako dobrovoľný hasič. Aktívne prispieva k lepšej budúcnosti spoločnosti.
Vydal 4 dokumentárne knihy, prvé ktoré s takouto témou vyšli po nežnej revolúcii:
Incredible Slovakia – Folklórny festival Slovakia (2012);
Hasiči – Firefighters (2013);
Polícia na Slovensku – Slovak Police Forces (2016);
ABOUT THE FUTURE 51 príbehov žien pre budúcnosť zdravotníctva (2022).

Svojimi fotografiami prispel do knihy Katedrála svätého Šebastiána (2018), Mons. František Rábek a kol.

Zrealizoval 3 národné fotografické kalendáre. Jeho práca bola prezentovaná na 9 výstavách a viacerých podujatiach na Slovensku a v Českej republike, a o jeho projektoch bolo odvysielaných niekoľko národných TV reportáží.

www.guidolonghitano.com