Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Knihy

Fanúšikovia fantasy sa môžu tešiť na novú sériu Desivé splynutie

Kniha Očami vraha od Jill Hathaway Foto: Fragment.sk

Prvá časť série s názvom Očami vraha prinesie čitateľom napínavý príbeh s romantickou zápletkou o dievčati s paranormálnou schopnosťou.

Bratislava 27. júla (TASR) - Fanúšikovia fantasy sa môžu tešiť na novú sériu Desivé splynutie od americkej spisovateľky Jill Hathaway. Na knižných pultoch sa objaví o tri týždne. TASR informovala Iveta Výrašteková-Dalmádyová z Vydavateľstva Fragment.

Prvá časť série s názvom Očami vraha prinesie čitateľom napínavý príbeh s romantickou zápletkou o dievčati s paranormálnou schopnosťou. Stredoškoláčka Silvia trpí zvláštnou chorobou - narkolepsiou, ktorá jej prináša do života veľa ťažkostí a nepríjemných situácií. Chorobu zdedila po matke, ktorá zomrela pred rokmi na rakovinu. Hlavná hrdinka tak nikdy neodhalila, či tajomstvo, ktoré tak dobre ukrýva, bolo aj tajomstvom jej mamy.

Silviin otec je lekár a je presvedčený, že berie pravidelne lieky, ktoré jej predpísali odborníci. Netuší, že dcéra ich nahradila kofeínovými tabletkami a jediné, po čom túži, je, aby sa jej nechcelo spať. Zaspáva hocikde a v hocijakom čase, je jedno, či práve sedí v školskej lavici, alebo tancuje na plese. Jej spánok však nie je spánkom obyčajných ľudí. Hneď, ako upadne do "bezvedomia", prenesie sa do iného človeka, splynie s ním a cíti a vníma všetko, čo vníma, vidí a cíti on. Stačí, aby sa dotkla čohokoľvek, čoho sa dotkol niekto iný a prežíval pritom silnú emóciu.

Jedného dňa sa Silvia prepadne do nočnej mory, ktorá úplne zmení jej život. Vidí očami vraha, ktorý sa práve pokúsil zabiť najlepšiu priateľku jej sestry. Túži tomu zabrániť, zachrániť ju. Najviac chce vedieť, v koho koži sa ocitla a čo ho doviedlo k tomu, aby zabil nevinné dievča.

Paranormálny triler Očami vraha vyjde vo Vydavateľstve Fragment 15. augusta.