Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Komunálne voľby 2018

Staré trnavské zastupiteľstvo má posledné a nové prvé rokovanie

Na snímke voliči s dieťaťom opúšťajú volebný okrsok v Trnave. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Na záverečnej schôdzi čaká poslancov vyhodnotenie uplynulých štyroch rokov, príhovory zástupcov poslaneckých klubov a aj zápis do pamätnej knihy mesta Trnava.

Trnava 21. novembra (TASR) – Jedenásť dní po konaní komunálnych volieb príde k výmene poslancov v mestskom zastupiteľstve Trnavy. Primátor Peter Bročka zvolal na stredu o 16. hodine slávnostné záverečné stretnutie poslancov volebného obdobia 2014 - 2018 a o hodinu neskôr ustanovujúcu schôdzu nového Mestského zastupiteľstva mesta Trnava volebného obdobia 2018 – 2022. To má slávnostnú i pracovnú časť.

Na záverečnej schôdzi čaká poslancov vyhodnotenie uplynulých štyroch rokov, príhovory zástupcov poslaneckých klubov a aj zápis do pamätnej knihy mesta Trnava.

Novozvolené zastupiteľstvo najskôr zloží sľuby poslancov a následne sa v pracovnej časti bude venovať zriadeniu mestskej rady a voľbe jej členov, zriadeniu komisií, určeniu náplne ich činnosti, zriadeniu a zloženiu výborov mestských častí. V programe je aj príhovor primátora.

V začínajúcom sa volebnom období bude mať mestské zastupiteľstvo v Trnave opäť 31 členov, 28 kandidovalo ako nezávislí, dvaja za koalíciu Naše mesTTo a jeden poslanec za Smer–SD. Z nezávislých je 24 v platforme primátora Bročku Lepšia Trnava, čím získali väčšinu v zastupiteľstve. V zastupiteľstve bude pôsobiť 17 nových poslancov. Medzi poslancami je šesť žien.