Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Košická škola Krosnianska je podľa inštitútu INEKO opakovane najlepšou

Ilustračný záber Foto: TASR - Jozef Poliak

Škola je osobitá tým, že sa už dlhodobo systematicky venuje talentovaným deťom. V rámci programu APROGEN realizuje vzdelávanie žiakov so všeobecným intelektovým nadaním formou skupinovej integrácie.

Košice 9. decembra (TASR) – V celoslovenskom rebríčku najlepších základných škôl, ktorý na základe testovania žiakov zverejňuje inštitút INEKO, sa už štyri roky za sebou prvé miesto nemení. Opakovane ho obsadzuje košická Základná škola (ZŠ) Krosnianska 4.

"Myslím si, že naši učitelia majú záujem robiť svoju robotu kvalitne, rodičom záleží na tom, aby sa ich deti vzdelávali, a v neposlednom rade, žiaci počas vzdelávania na našej škole dostávajú relevantnú informáciu o tom, aké sú ich vedomosti," uviedla pre TASR riaditeľka školy Danka Daneshjoová.

Škola je osobitá tým, že sa už dlhodobo systematicky venuje talentovaným deťom. V rámci programu APROGEN realizuje vzdelávanie žiakov so všeobecným intelektovým nadaním formou skupinovej integrácie. "Vzdelávanie nadaných vidíme ako veľmi perspektívne, pretože oni sú strategickým bohatstvom krajiny. Veríme, že nadaní ľudia, ak sa im budeme venovať od útleho veku a poskytneme im priestor, vytvoria tie najlepšie hodnoty a možnosti uplatnenia sa aj pre tých, ktorí nie sú takí nadaní," vysvetľuje riaditeľka.

ZŠ Krosnianska 4 vznikla v roku 1983 a už vtedajšie vedenie hľadalo možnosti, ako sa venovať nadpriemerne nadaným deťom. Učitelia pritom prenášajú prvky vzdelávania, ale aj nároky na žiakov zo špeciálnych do bežných tried.