Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

DPMK predĺžil výmenu kariet na MHD do konca júla

Ilustračná snímka Foto: TASR/Jozef Ďurník

Po 31. júli 2014 budú staré karty definitívne zablokované. Dopravný podnik bude vydávať Mestskú kartu aj naďalej.

Košice 29. júna (TASR) - Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) predlžuje výmenu starých čipových kariet na MHD za Mestskú kartu do konca júla 2014. Dôvodom je zvýšený nápor žiadateľov. Cestujúca verejnosť tak získa ďalší mesiac na výmenu starej karty za novú, informovala hovorkyňa DPMK Michaela Karaffová.

O vydanie Mestskej karty je možné požiadať na dvoch predajných miestach DPMK, v Zákazníckom centre na Bardejovskej 6 a v Predpredaji na Rooseveltovej 3. Otvorené sú v pracovné dni od 7.00 do 18.00 h. Na Rooseveltovej bude do 31. júla otvorené aj v sobotu od 8.00 do 13.00 h, najmä pre tých, ktorí si počas týždňa pre pracovné či iné povinnosti nemôžu vymeniť kartu.

Po 31. júli 2014 budú staré karty definitívne zablokované. Dopravný podnik bude vydávať Mestskú kartu aj naďalej. "Cestujúci, ktorí nebudú mať po tomto termíne novú kartu, môžu cestovať na papierový cestovný lístok alebo SMS lístok. Zostávajúci kredit na starej karte po 31. 7. 2014 neprepadne, môže byť prenesený na novú Mestskú kartu alebo iný typ karty," uviedla Karaffová. Ak občan má záujem o vrátenie kreditu, na základe písomnej žiadosti mu kredit bude vrátený.

Novú mestskú kartu začal DPMK vydávať od januára 2013. Ide o bezkontaktnú čipovú kartu druhej generácie s trojročnou platnosťou. Oproti starej má vyššiu pamäťovú kapacitu a bezpečnostný štandard, a okrem dopravného modulu ponúka aj ďalšie služby. Ide o zľavy na vybrané služby a tovary niektorých mestských podnikov a komerčných partnerov.