Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Košický kraj

Hasiči mali v Košickom kraji kvôli vetru doteraz približne 30 výjazdov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Hasiči zasahovali najmä v Košiciach, Trebišove, Michalovciach i v Sobranciach. Odpratávali hlavne spadnuté konáre a stromy z cestných komunikácií.

Košice 24. októbra (TASR) – Hasiči v Košickom kraji mali v stredu v súvislosti s vetrom doteraz približne 30 výjazdov. Zasahovali najmä pri popadaných konároch a stromoch, ale aj uvoľnených strechách.

Ako TASR informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach, ich príslušníci zasahovali najmä v Košiciach, Trebišove, Michalovciach i v Sobranciach. Odpratávali hlavne spadnuté konáre a stromy z cestných komunikácií. Na Jedlíkovej ulici v Košiciach boli v tejto súvislosti trikrát.

V okresoch Trebišov a Michalovce hasičov privolali aj k uvoľneným strechám na objektoch. "Nedošlo k ich strhnutiu, len boli podvihnuté vetrom. To sa riešilo na mieste ukotvením za prítomnosti starostov obcí," vysvetlil operačný dôstojník. Príslušníci HaZZ sú aj teraz v teréne, podľa jeho ďalších slov sa však situácia s počasím upokojuje.