Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Košický kraj

Hasiči museli zasahovať pre zosuv pôdy aj popadané stromy

Ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

Pre zosuv pôdy museli hasiči v bratislavskom Devíne použiť ťažkú techniku.


Bratislava 3. júla (TASR) - Hasiči dnes popoludní museli zasahovať pri zosuve pôdy a stromov nad Štítovou ulicou v bratislavskej mestskej časti Devín. TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru SR.

"Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že niekoľko stromov je nebezpečne naklonených nad cestnú komunikáciu," uviedla Farkasová. Hasiči pomocou ťažkej techniky stiahli naklonené stromy zo svahu, aby nedošlo k ich popadaniu a zablokovaniu cesty.

Hasiči na východnom Slovensku odstraňovali popadané stromy

Dážď a silný vietor spôsobovali dnes problémy na cestách východného Slovenska. Hasiči v Košickom i Prešovskom kraji zasahovali najmä pri popadaných stromoch.

"Následkom silného vetra sme odstraňovali popadané stromy v Michalovciach, Spišskej Novej Vsi a v Košiciach a okolí. Celkovo sme mali v kraji päť výjazdov. V jednom prípade v Gelnici naši príslušníci odčerpávali vodu z pivnice," uviedol pre TASR operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Košiciach.

Podľa informácií z prešovského Operačného strediska KR HaZZ hasiči odstraňovali popadané stromy v Novej Kelči, Bardejove a v Prešove.