Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Mesiac frankofónie na východnom Slovensku ponúkne viacero podujatí

Košice, ilustračná snímka. Foto: TASR/S. Písecký

Organizuje ho Francúzska aliancia v Košiciach.

Košice 6. marca (TASR) – Vernisážou fotografií s názvom Vznik česko-slovenských légií v Múzeu Vojtecha Löfflera sa začal v utorok v Košiciach Mesiac frankofónie na východnom Slovensku. Organizuje ho Francúzska aliancia v Košiciach.

Na stredu 7. marca od 16. do 18. h organizátori pripravili v spolupráci so Základnou školou Laca Novomeského v Košiciach pre deti kreatívny ateliér zameraný na výrobu a predvedenie karnevalovej masky.

Ako informovala riaditeľka Francúzskej aliancie v Košiciach Katarína Kukučková, v piatok 9. marca sa v priestoroch Konzervatória na Timonovej ulici v Košiciach uskutoční semifinále žiackej speváckej súťaže Spievam po francúzsky.

Ďalším podujatím bude 13. marca premietanie filmu a následná diskusia s Lekármi bez hraníc v priestoroch Halmi space. V sobotu 17. marca sa uskutoční tanečná párty pri súčasnej francúzskej hudbe v jednom z košických klubov.

"Vyvrcholením Mesiaca frankofónie je koncert hudobného zoskupenia založeného francúzskym veľvyslancom v Maďarsku Slashers, ktorý sa bude konať 24. marca o 19.00 h v Tabačke a prinesie do Košíc originálne jazzové spracovanie francúzskych hitov. Podujatie otvorí francúzsky veľvyslanec na Slovensku Christophe Léonzi," dodala Kukučková.