Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Košický kraj

Košická Škola úžitkového výtvarníctva pozýva na deň otvorených dverí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Počas dňa otvorených dverí, ktorý bude na škole v piatok a sobotu (10. - 11.11.), čakajú návštevníkov odborné prezentácie jednotlivých odborov, prednášky i workshopy.

Košice 9. novembra (TASR) - Škola úžitkového výtvarníctva (ŠÚV) v Košiciach po roku opäť otvára svoje brány verejnosti. Počas dňa otvorených dverí, ktorý bude na škole v piatok a sobotu (10. - 11.11.), čakajú návštevníkov odborné prezentácie jednotlivých odborov, prednášky i workshopy.

"Na škole máme v súčasnosti 11 odborov, ktoré majú svoje špecifiká. Venujeme sa tradičným remeselným technikám, ale i súčasným digitálnym trendom, ktoré si vyžaduje trh práce. Deň otvorených dverí je ideálny priestor, aby sa uchádzač o štúdium vedel rozhodnúť, ktorým kariérnym smerom sa chce uberať," uviedol Štefan Michalko, poverený vedením školy. Aj tento rok môžu záujemcovia o štúdium so sebou priniesť svoje práce a prekonzultovať ich s pedagógmi jednotlivých odborov.

Súčasťou Dňa otvorených dverí na ŠÚV Košice bude aj prezentácia nového študijného odboru - dizajn digitálnych aplikácií. "Naša škola sa snaží držať krok s novými technológiami. Uchádzačom ponúkame odbor, kde získajú zručnosti v oblasti UX a UI dizajnu," dodal Michalko.

Ako ďalej informovala škola sídliaca na Jakobyho ulici, deň otvorených dverí bude v piatok od 9.00 do 17.00 h a v sobotu od 9.00 do 12.00 h.