Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Košický kraj

Východniari sa s menami nebabrú: Pribudol Maddox, Luna, Ashley i Leon

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

V košickej Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) sa v minulom roku narodilo spolu 2937 detí.

Košice 5. januára (TASR) – V košickej Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) sa v minulom roku narodilo spolu 2937 detí. Z nich bolo 1567 chlapcov a 1370 dievčat. Dvojičky sa narodili 45-krát, v dvoch prípadoch išlo o trojičky. Za UNLP o tom dnes informovala hovorkyňa Ivana Stašková.

Mamičky dávali novonarodeným chlapcom najčastejšie mená Jakub, Martin a Adam. U dievčat boli vlani najobľúbenejšie mená Viktória, Kristína a Natália. "Čo sa týka netradičných mien, v našej nemocnici sa narodili napríklad Jakub Šťastko, Onur, Maddox, Edgar, Siluán, Ethem či Daniel Káleb. Medzi netradičné dievčenské mená patrili napríklad Koncuela či Luna," uviedla Stašková.

Údaje o novorodencoch zahŕňajú pracoviská UNLP na Rastislavovej ulici a na Triede SNP. V roku 2015 sa v UNLP narodilo 2761 detí.

Medzi najčastejšie mená, ktoré rodičia vlani vyberali pre svoje deti v Michalovciach, patrili u chlapcov Lukáš, Sebastián, Filip a Marko, u dievčat to bola Karolína, Olívia, Nina, Ema, Mia a Klára. Rodičia novorodencov sa pri výbere rozhodli aj pre nezvyčajné mená ako Ashley, Scarlet, Leon, Matheo, Mathias, Teo a iné. Aj v tomto roku začínali v michalovskej nemocnici s netradičným menom. V nedeľu 1. januára sa tu tesne pred pol šiestou ráno narodil Mathias s hmotnosťou 3100 gramov a dĺžkou 48 centimetrov.

Mesto bilancuje aj v iných oblastiach. Ku koncu roka 2016 eviduje 38.081 obyvateľov, čo je oproti začiatku minulého roka pokles o približne 300 ľudí. Vlani sa tu narodilo 324 Michalovčanov, čo je o 36 viac ako úmrtí. Do mesta sa prisťahovalo z iných obcí 490 občanov, naopak, odsťahovalo sa 698 ľudí. Matrika zaznamenala v predchádzajúcom roku celkom 224 sobášov, z toho cirkevných bolo 141. Evidovala tiež sedem sobášov uzatvorených s cudzím štátnym príslušníkom.

Michalovská radnica o tom informuje na svojej webovej stránke.