Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Košický kraj

Za údajnú bombu na košickom súde hrozí mužovi až osemročný trest

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Podľa obvinenia muž dňa 18. októbra na tiesňovú linku 158 telefonicky oznámil, že na okresom súde v Košiciach uložil bombu, ktorá v ten deň vybuchne.

Košice 29. októbra (TASR) - Zo zločinu šírenia poplašnej správy obvinil košický policajný vyšetrovateľ 39-ročného muža z okresu Trebišov. Podľa obvinenia muž dňa 18. októbra na tiesňovú linku 158 telefonicky oznámil, že na okresom súde v Košiciach uložil bombu, ktorá v ten deň vybuchne. Informovala o tom v pondelok košická krajská hovorkyňa Jana Mésarová.

Po oznámení polícia vykonala potrebné opatrenia za účelom ochrany života, zdravia a majetku osôb. V priestoroch súdov sídliacich v Košiciach boli následne vykonané pyrotechnické prehliadky s negatívnym výsledkom. "Obvinený muž svojím konaním spôsobil vážne znepokojenie zamestnancov súdov a tam nachádzajúcich sa občanov. Zároveň spôsobil vážnu poruchu v činnosti štátneho orgánu tým, že bezprostrednou nevyhnutnou evakuáciou došlo k prerušeniu naplánovanej práce na súdoch, a škodu na ušlej mzde a odvodoch pre súdy v celkovej výške viac ako 13.000 eur," uviedla Mésarová.

Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí za tento skutok trest odňatia slobody na tri až osem rokov.