Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Košický kraj

Košická zoo privítala dvestotisíceho návštevníka

Košická zoo. Foto: TASR/František Iván

V tomto roku prišlo do zoo podstatne viac zahraničných návštevníkov, ale i domácich turistov.


Košice 4. septembra (TASR) - Zoologická záhrada Košice privítala dnes dvestotisíceho návštevníka. Stala sa ním Andrea Horváthová z Kechneca, ktorá prišla do zoo so svojím manželom a tromi deťmi. TASR o tom informovala Eva Malešová z košickej zoo. Celá rodina sa podľa jej slov výhre, ktorou je off road jazda i darčeky, potešila. Návštevnosť košickej zoo stúpla v porovnaní s minulým rokom o 15 percent.

"V auguste dokonca dosiahla historické maximum, keď jej bránami prešlo vyše 51.000 ľudí,"
uviedla Malešová s tým, že k podobnému číslu sa zoologická záhrada priblížila len v roku 2013, keď otvárala DinoPark.

V tomto roku prišlo do zoo podstatne viac zahraničných návštevníkov, ale i domácich turistov. "Ide najmä o Maďarov a hlavne Čechov, ktorí využívali rýchlejšie spojenie z oblasti Tatier a Spiša," vysvetlila Malešová. Hlavným lákadlom pre turistov boli podľa jej slov mláďatá tučniakov, ale aj nový druh tuleňov a biely tiger Salim.

Zvýšený záujem zaznamenala zoo tiež o doplnkové zážitkové programy, ako je prímestský tábor, off road jazda a najmä noc v zoo, kde zaregistrovala rekordný počet prenocovaní.

V najbližších dňoch sa môžu priaznivci zvierat tešiť na výstavu 30 rokov Zoo Košice, ktorú otvoria 13. septembra vo Východoslovenskom múzeu. "Môžu pritom využiť zvýhodnené vstupné, keď počas trvania výstavy do 31. októbra budú môcť so vstupenkou zoo navštíviť aj Východoslovenské múzeum a naopak," dodala Malešová.