Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Košické električky sa na zmodernizované trate vrátia v piatok

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Nastanú výrazné zmeny v prevádzke mestskej hromadnej dopravy. Obmedzenia súviseli s ďalšou etapou modernizácie električkových tratí (MET) v Košiciach.

Košice 4. októbra (TASR) – Električky sa na košické zrekonštruované trate vrátia v piatok (5. 10.). TASR o tom informovala hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice Michaela Karaffová. Podľa jej slov nastanú výrazné zmeny v prevádzke mestskej hromadnej dopravy. Obmedzenia súviseli s ďalšou etapou modernizácie električkových tratí (MET) v Košiciach.

Celkovo sa zmena cestovných poriadkov týka všetkých električkových liniek a 15 autobusových liniek.„Električková doprava na Moldavskej ceste a Alejovej ulici sa obnovuje s platnosťou od piatka. Električkové linky budú premávať po svojich pôvodných trasách v sieťovom intervale. Zároveň sa rušia všetky výlukové obmedzenia a opatrenia,“ uviedla Karaffová s tým, že napríklad do železiarní pribudnú aj nové spoje či prestupné spojenia. „Cieľom všetkých týchto krokov je zatraktívnenie cestovania verejnou dopravou,“ dodala.

Ako mesto Košice predtým upozornilo, na okružnej križovatke Moldavská v Košiciach dôjde po obnove električkovej dopravy k zmene organizácie dopravy. Po novom budú mať pri prejazde kruhovým objazdom prednosť v jazde električky pred motorovými vozidlami, čo je zabezpečené svetelnou signalizáciou.

Prvá časť druhej etapy MET v Košiciach sa začala v novembri 2016. K ukončeniu a odovzdaniu posledného úseku stavby došlo 31. augusta. Kolaudačné rozhodnutie Košický samosprávny kraj ako príslušný špeciálny stavebný úrad pre stavby mestských dráh vydal 28. septembra.