Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Košický Art Film Fest s novým logom bude 14.-22. júna

Na archívnej snímke Art Film Fest v Košiciach. Foto: TASR/František Iván

V priebehu deviatich júnových dní chce aj pripravovaný ročník ponúknuť výber toho najvýznamnejšieho, čo súčasná kinematografia ponúka.

Košice 2. januára (TASR) - Medzinárodný filmový festival Art Film Fest (AFF) Košice sa tento rok bude konať v dňoch 14. -22. júna. V poradí 27. ročník bude sprevádzať nové logo - trojuholník smerujúci na východ v ňom vystriedal výrazný červený kruh. Informovali o tom v stredu organizátori tohto najväčšieho slovenského filmového podujatia.

Predchádzajúce logo komunikovalo okrem iného aj sťahovanie festivalu na jeho nové pôsobisko. „Veríme, že po troch ročníkoch sa Art Film Fest v Košiciach úspešne udomácnil, preto sme sa rozhodli novým logom uzatvoriť tento proces a vstúpiť do novej éry.

Nový logotyp je logickým vývojom konceptu, ktorý vychádza zo symbolov na prehrávacom zariadení - play, pause, forward, stop a record. Červený kruh symbolizuje ukladanie filmových zážitkov a celkovej atmosféry festivalu priamo do myslí a sŕdc jeho divákov a fanúšikov. Zároveň pre nás plní viaceré funkcie, jednou z nich je aj bodka za poradovým číslom ročníka festivalu,"
vysvetlil umelecký riaditeľ podujatia Peter Nágel. Návrh loga a celej vizuálnej identity Art Film Festu pripravilo bratislavské kreatívne štúdio CODES Creative.

Minuloročný Art Film Fest s 20.000 návštevníkmi premietol viac ako 200 filmov – celovečerných i krátkometrážnych, pripravil viacero diskusií, výstav či koncertov, ale privítal aj desiatky slovenských a zahraničných hviezd filmového sveta. V priebehu deviatich júnových dní chce aj pripravovaný ročník ponúknuť výber toho najvýznamnejšieho, čo súčasná kinematografia ponúka.