Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Košický kraj

Košický kraj predáva tri rekreačné objekty v chatových osadách

Ilustračné foto. Foto: TASR/Tomáš Doboš

Košický samosprávny kraj vyhlasuje obchodné verejné súťaže na predaj troch chát vrátane pozemkov. Všetky chaty sú prebytočným majetkom KSK. Minimálne kúpne ceny dosiahli spolu výšku 36.650 eur.

Košice 21. septembra (TASR) - Košický samosprávny kraj (KSK) predáva zo svojho prebytočného majetku tri chaty vrátane pozemkov, ktoré sa nachádzajú v rekreačných oblastiach. Dva objekty sú v katastri obce Vinné pri Zemplínskej šírave (okr. Michalovce) a jeden pri obci Byšta v okrese Trebišov.

V oblasti Zemplínskej šíravy ide o chaty Kleopatra a Algena v chatovej osade Medvedia hora nad tzv. Salašom. Dvojpodlažné chaty z roku 1976 sú užívané sezónne v letnom období. Minimálne kúpne ceny sú vo výške 16.500 eur a 13.900 eur.

Tretia predávaná chata s vybavením leží v chatovej osade pri obci Byšta. Dvojpodlažná budova je z roku 1976, požadovaná minimálna cena je 6250 eur.

"Košický samosprávny kraj vyhlasuje obchodné verejné súťaže na predaj troch chát vrátane pozemkov. Všetky chaty sú prebytočným majetkom KSK," informovala dnes hovorkyňa predsedu KSK Zuzana Bobriková.

Súťažné návrhy možno predkladať do 14. októbra. Podmienkou účasti vo verejnej súťaži je zaplatenie finančnej zábezpeky vo výške 10 % z požadovanej minimálnej kúpnej ceny. Súťažné podklady sú k dispozícii na stránke www.vucke.sk, v časti Úradná tabuľa.