Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Košický kraj

M. Petruška podporila vo voľbách primátora Košíc aj Strana zelených

Na snímke voliči v priestore určenom na hlasovanie upravujú hlasovacie lístky vo voľbách do Národnej rady SR na Jelenej ulici v Bratislave, 5. marca 2016. Foto: TASR/Martin Baumann

Celkovo na post primátora Košíc kandiduje 13 uchádzačov.

Košice 25. októbra (TASR) – Súčasného viceprimátora Košíc Martina Petruška v novembrových komunálnych voľbách na funkciu primátora podporila aj Strana zelených Slovenska. Informoval o tom vo štvrtok. O post sa uchádza ako spoločný kandidát Smeru-SD a SNS.

"Košice sa musia stať pre svojich obyvateľov mestom na celý život. Možné to bude len vtedy, ak sa dotiahnu do konca rozvíjajúce sa aktivity v oblasti budovania kvalitnej a ekologickej infraštruktúry," uviedol základné dôvody podpory kandidatúry košický krajský predseda Strany zelených Slovenska Jozef Pokorný. Podľa neho mali ekologický význam okrem iných aj modernizácia električkových tratí či spustený projekt revitalizácie medziblokových priestorov na košických sídliskách.

"Veľmi si vážim, že obrovský pokrok v environmente mesta Košice na realizovaných projektoch si všimla práve Strana zelených Slovenska a našli sme spoločný prienik v budúcich témach, ktoré sú mi ľudsky aj pracovne veľmi blízke. Toto je signál trvalej udržateľnosti, ktorú si v Košiciach pri všetkých projektoch kladieme za cieľ a v tomto chceme pokračovať, meniť Košice ďalej podľa najnovších trendov," povedal Petruško.

Celkovo na post primátora Košíc kandiduje 13 uchádzačov. Okrem Petruška sú nimi Štefan Horváth (Národná koalícia), Viliam Novotný (Šanca, Sme rodina, DS), Jaroslav Polaček (SaS, KDH, SMK, NOVA, OKS, SPOLU – občianska demokracia, Progresívne Slovensko), Ján Struk (SMS), Vladimír Vágási (Most-Híd) a nezávislí kandidáti Alena Bašistová, Ján Dečo, Jaroslav Džunko, Richard Havrilla, Džemal Kodrazi, Milan Lesňák a Miroslav Špak.