Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Košický kraj

Modernizácia električkových tratí si vyžiada ďalšie dopravné zmeny

Na snímke nové električky VARIO LF2+ počas ich krstu a slávnostného uvedenia do prevádzky v Košiciach v areáli DPMK a. s., 1. decembra 2014. Vario LF2+ je česká dvojčlánková, čiastočne nízkopodlažná električka. Foto: TASR/František Iván

Od nedele 1. marca dôjde v rámci modernizácie košických električkových tratí k ďalším dopravným zmenám.

Košice 28. februára (TASR) - Od nedele 1. marca dôjde v rámci modernizácie košických električkových tratí k ďalším dopravným zmenám. Z magistrátu mesta Košice informovali, že Žižkova ulica bude jednosmerná v krátkom úseku od Štúrovej po parkovisko Žižkova, výjazd zo Žižkovej smerom na Moldavskú a Štúrovu bude zrušený.

„Ide o rozšírenie staveniska o trať a výhybky na vjazde do križovatky zo smeru Štúrova od Moldavskej – posun hranice staveniska asi o 40 metrov. Z tohto dôvodu sa musí zrušiť vjazd do križovatky zo smeru Žižkova,“
uvádza sa na internetovej stránke samosprávy. Súčasne bude odklonený vjazd do križovatky zo smeru Kuzmányho, len s odbočením doprava a otočením automobilov smerujúcich pôvodne rovno do Žižkovej poza nástupný ostrovček električkovej zastávky cez koľaje spätne ku križovatke, s pokračovaním doprava do Žižkovej. Obchádzkové trasy stavby IKD ostávajú bez zmeny, doprava zo Žižkovej od križovatky Kukučínova – Žižkova smer Štúrova sa odkloní do smeru obchádzkovej trasy Kukučínova – Rastislavova – Moyzesova. V úseku Nerudova – Štúrova bude komunikácia Žižkova zjednosmernená v smere od Štúrovej.

Návrh dočasného dopravného značenia pre usmernenie automobilovej dopravy na dotknutých mestských komunikáciách v mestskej časti Košice - Staré Mesto a mestskej časti Košice - Juh počas prác na rekonštrukcii električkovej trate v križovatke Štúrova – Kuzmányho – Žižkova bol podľa samospráva spracovaný tak, aby bola v maximálnej možnej miere zabezpečená plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky.