Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Nostalgická jazda vlakom z Košíc do Kysaku vyvrcholila ohňostrojom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Už tradičnú akciu organizovalo občianske združenie Detská železnica Košice.

Kysak 31. decembra (TASR) – Poludňajším ohňostrojom pri Kysaku vyvrcholil v pondelok Detský Silvester 2018 na železnici. Išlo o súčasť nostalgickej jazdy historickým vlakom z Košíc do Kysaku v okrese Košice-okolie, na ktorej sa zúčastnili početné rodiny s deťmi, ako aj nadšenci vlakov a železníc.

Už tradičnú akciu organizovalo občianske združenie Detská železnica Košice. "Podujatie bolo primárne zamerané na rodiny, aby aj ten posledný deň roka mohli zažiť atmosféru historickej železnice, vyraziť si aj vonku do prírody a spolu s deťmi akoby osláviť Silvestra," uviedol pre TASR za organizátorov Igor Holéczy.

Vlakovú súpravu, ktorá pozostávala z trojice historických vozňov, plne obsadilo zhruba 160 návštevníkov. Predpoludním vyrazili z košickej hlavnej stanice a prešli sa po tzv. kysackom triangli, ktorý spája tri smery - zo Žiliny, Prešova a Košíc. V Kysaku sa záujemcovia oboznámili s vlakovou stanicou, ktorá pochádza z konca 19. storočia, a jej prevádzkou. Po prechádzke sa dostali k miestnej horárni, kde deti čakal program v podobe rôznych hier a poludňajší ohňostroj. Nasledovala silvestrovská kapustnica v Kysaku a návrat do Košíc.