Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Košický kraj

VIDEO: Vietor vyvrátil na cintoríne v Novosade strom,padol na náhrobky

Na snímke pracovníci obce Novosad v okrese Trebišov odstraňujú spadnutý strom na obecnom cintoríne v Novosade 14. novembra 2016. Foto: TASR/Roman Hanc

Spôsobené škody na cintoríne pomáhali dnes odstraňovať pracovníci v rámci obecných prác.

Novosad 14. novembra (TASR) – Silný vietor narobil počas uplynulého víkendu (12. - 13. 11.) škody v obci Novosad v okrese Trebišov. Pod jeho náporom sa na miestnom cintoríne vyvrátil strom, ktorý pádom poškodil viacero náhrobkov. Škody zaznamenali aj na streche základnej školy a spadol aj stĺp držiaci kábel od kamerového systému.

"K udalosti na cintoríne došlo pravdepodobne v nedeľu popoludní. Vietor nám vyvrátil strom, ktorý poškodil viacero hrobov, vrátane jedného novšieho. Musíme to dať do pôvodného stavu na náklady obce," uviedol dnes pre TASR starosta Novosadu Jozef Jastrab.



Pred niekoľkými rokmi pritom došlo v obci k výrezu stromov s cieľom predísť podobnej situácii. Vedenie obce tak pád zhruba 5 - 6 metrov vysokého stromu prekvapil. "Ten strom bol orezaný, takže sme nepredpokladali, že by sa takáto udalosť mohla stať," dodal starosta.

Spôsobené škody na cintoríne pomáhali dnes odstraňovať pracovníci v rámci obecných prác.