Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Plechový sud plávajúci po Uhu ukrýval pašované cigarety

Ilustračné foto. Foto: TASR/Colný úrad Michalovce

Hodnotu tovaru vyčíslili príslušníci Colného úradu Michalovce na 5223,82 eura, pričom únik na spotrebnej dani predstavuje v tomto prípade 3271 eur.

Pavlovce nad Uhom 24. októbra (TASR) - Plechový sud, v ktorom bolo ukrytých 174 kartónov pašovaných cigariet, vytiahli vo štvrtok (23.10.) z rieky Uh na východe Slovenska muži zákona.

Hovorkyňa sobranského Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Agnesa Kopernická informovala, že k zaisteniu spomínaného kontrabandu došlo v katastri obce Pavlovce nad Uhom v skorých ranných hodinách. Pohyb neznámeho predmetu plávajúceho po rieke zaznamenali policajti ešte v nočných hodinách.

"Hodnotu tovaru vyčíslili príslušníci Colného úradu Michalovce na 5223,82 eura, pričom únik na spotrebnej dani predstavuje v tomto prípade 3271 eur," konkretizovala Kopernická.

Pre podozrenie zo spáchania prečinu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru sa začal vyšetrovaním prípadu zaoberať vyšetrovateľ kriminálneho úradu finančnej správy SR.