Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Mestskí policajti monitorujú pešiu zónu v Michalovciach na trojkolke

Michalovskí mestskí policajti sa budú môcť pohybovať po meste na nezvyčajnom dopravnom prostriedku. Elektrická trojkolka dosiahne rýchlosť 25 km/h a na jedno nabitie prejde až 18 kilometrov. Na snímke michalovská mestská policajtka sa pohybuje na elektrickej trojkolke v uliciach Michaloviec 23. mája 2014. Foto: TASR/Roman Hanc

Elektrická trojkolka, ktorá dosahuje maximálnu rýchlosť 25 kilometrov za hodinu, má dojazd 18 kilometrov na jedno dobitie.

Michalovce 23. mája (TASR) - "Vozový" park Mestskej polície (MsP) v Michalovciach sa rozrástol o netradičný dopravný prostriedok. Je ním trojkolka na elektrický pohon, ktorá sa bude používať výlučne v centrálnej zóne mesta. Zemplínski policajti sa týmto nápadom inšpirovali u kolegov z Česka.

Ako informoval náčelník MsP v Michalovciach Dušan Šanta, policajt využívajúci trojkolku bude predovšetkým monitorovať pešiu zónu, prípadne sa po komunikácii s operátorom mestského kamerového systému presunie na miesta, kde dochádza k protiprávnemu konaniu. "Tým nebudeme musieť vysielať do centrálnej zóny, ktorá je hlavne počas letných mesiacov plná ľudí, služobné motorové vozidlo," podotkol Šanta.

Elektrická trojkolka, ktorá dosahuje maximálnu rýchlosť 25 kilometrov za hodinu, má dojazd 18 kilometrov na jedno dobitie. To trvá zvyčajne šesť hodín. "Obsluhuje sa jednoducho, už počas prvého dňa jej prevádzky som sa stretla s pozitívnymi reakciami obyvateľov mesta," poznamenala policajtka Adriana Grobelniková.

Michalovská MsP začala používať elektrickú trojkolku ako prvá na Slovensku. "Týmto nápadom som sa inšpiroval pri návšteve Prahy. Nemám vedomosť o tom, že by ju okrem nás používala iná mestská polícia," dodal Šanta s tým, že spomínaná novinka stála michalovskú MsP 500 eur.