Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

ZRAZILO HO AUTO: Malý chlapec bez prilby sa pri nehode ťažko zranil

Zničený bicykel po zrážke s osobným autom. Foto: TASR/KR PZ v Košiciach

K dopravnej nehode došlo v pondelok (8.10.) dopoludnia v obci Petrovce nad Laborcom v okrese Michalovce.

Petrovce nad Laborcom 9. októbra (TASR) - Pri zrážke s osobným autom sa ťažko zranil maloletý cyklista. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová, k dopravnej nehode došlo v pondelok (8.10.) dopoludnia v obci Petrovce nad Laborcom v okrese Michalovce.

"Podľa doterajších zistení smeroval vodič s osobným motorovým vozidlom popri miestnej osade v obci Petrovce nad Laborcom k hrádzi rieky Laborec. Do jazdnej dráhy mu náhle vstúpil desaťročný cyklista bez toho, aby sa presvedčil, či tak môže urobiť bez hroziaceho nebezpečenstva, v dôsledku čoho došlo k zrážke s vozidlom," spresnila Ivanová s tým, že požitie alkoholu sa u vodiča nepotvrdilo. Ako dodala, podľa doterajších zistení nemal maloletý cyklista na hlave upevnenú ochrannú prilbu.

"Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví," uzavrela Ivanová.

Polícia zároveň pripomína, že deti mladšie ako desať rokov môžu na ceste, s výnimkou cestičky pre cyklistov, poľnej cesty, lesnej cesty a obytnej zóny, jazdiť na bicykli len pod dohľadom osoby staršej ako 15 rokov, ktorá je dostatočne spôsobilá na to, aby na ne dozrela. "Cyklista je počas jazdy mimo obce povinný chrániť si hlavu riadne upevnenou ochrannou prilbou. Na cyklistu mladšieho ako 15 rokov sa táto povinnosť vzťahuje aj pri jazde v obci," pripomína.