Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Košický kraj

Smutný koniec: Dieťa, ktorému policajti poskytli prvú pomoc, zomrelo

Hliadka OO PZ Čaňa v zložení ppráp. Štefan Vida a nstržm. Erik Foltin bola na základe žiadosti rýchlej zdravotníckej pomoci o súčinnosť vyslaná do obce Čaňa (okr. Košice okolie), kde malo bez známok života ležať na zemi 3-ročné dieťa. Foto: Facebook - Polícia Slovenskej republiky

Policajti boli na základe žiadosti rýchlej zdravotníckej pomoci o súčinnosť v sobotu vyslaní do obce Čaňa, kde malo bez známok života ležať na zemi trojročné dieťa.

Košice 4. októbra (TASR) - V súvislosti s úmrtím dievčatka, ktoré zachránili policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru v Čani (okres Košice - okolie), polícia začala trestné stíhanie. Informovala o tom dnes na svojom facebookovom profile.

Policajti boli na základe žiadosti rýchlej zdravotníckej pomoci (RZP) o súčinnosť v sobotu (30.9.) vyslaní do obce Čaňa, kde malo bez známok života ležať na zemi trojročné dieťa.

"Na základe telefonických inštrukcií pracovníka RZP členovia hliadky okamžite začali s masážou srdca, ktorú vykonávali až do príchodu zdravotníckeho personálu. Po príchode záchranári pokračovali v oživovaní, pričom dieťa sa nakoniec podarilo oživiť. RZP za asistencie hliadky dieťa previezla na ošetrenie do jednej z košických nemocníc. Doktor RZP hliadke poďakoval za spoluprácu a uviedol, že masážou srdca zrejme dieťaťu zachránili život," informovala na Facebooku polícia.

Keďže dieťa v pondelok (2.10.) v nemocnici zomrelo, polícia začala trestné stíhanie pre podozrenie z týrania blízkej a zverenej osoby.

"Vyšetrovateľom Policajného zboru bola nariadená súdna pitva a bude vypracovaný znalecký posudok. V súčasnosti prebiehajú procesné úkony," uviedla polícia.