Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Košický kraj

Polícia začala pre anonym o údajnej bombe na súde trestné stíhanie

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

V pondelok krátko po 8.30 h anonym oznámil na tiesňovú linku 158, že"v budove krajského a zároveň okresného súdu je bomba".

Košice 19. mája (TASR) – V prípade pondelkového (18.5.) anonymného oznámenia o údajnej bombe v budove košických súdov začal policajný vyšetrovateľ trestné stíhanie pre prečin šírenia poplašnej správy. Polícia po páchateľovi, ktorému hrozí až päťročný trest, intenzívne pátra. Informoval o tom dnes košický policajný hovorca Alexander Szabó.

V pondelok krátko po 8.30 h anonym oznámil na tiesňovú linku 158, že "v budove krajského a zároveň okresného súdu je bomba". Z objektu súdu na Štúrovej ulici okamžite evakuovali sudcov, zamestnancov a ďalších ľudí. Na mieste zasahovali policajné hliadky i psovodi so služobnými psami na vyhľadávanie výbušnín.



Pyrotechnická prehliadka priestorov budovy sa skončila krátko pred 11.00 h s negatívnym výsledkom. "Páchateľ svojím konaním úmyselne spôsobil nebezpečenstvo vážneho znepokojenia pracovníkov súdu tým, že rozširoval poplašnú správu, o ktorej vedel, že nie je pravdivá," konštatoval Szabó.

K anonymným hláseniam o údajnej bombe na košickom súde došlo v priebehu uplynulých piatich týždňov už štyrikrát. Stalo sa tak aj 5. mája, 27. apríla a 13. apríla.